Politika

Latvija – latviešiem: Dombrava piedāvā sēdināt cietumā imigrācijas piekritējus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Jāņa Dombravas domām, imigrantus aicina bijušie komunisti, kuriem riebj brīvas un neatkarīgas Latvijas ideja.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava ierosinājis paredzēt kriminālatbildību par imigrācijas veicināšanu, teikts paziņojumā, kas publicēts partijas vietnē.

Dombrava uzskata par nepieciešamu paredzēt kriminālatbildību par "darbībām vai aicinājumiem īstenot etniskā sastāva izmaiņas Latvijas Republikā, kuras samazina valstsnācijas īpatsvaru". Ar šādiem pantiem viņš iesaka papildināt Krimināllikumu tapat kā 80. un 81. pants paredz atbildību personām, kuras veic vai aicina vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību.

Jau atkal komunisti

Deputāts uzskata, ka pēdējā ceturtdaļgadsimta laikā Latvija ir kļuvusi stiprāka: latviešu īpatsvars iedzīvotāju vidū pieaudzis no 52% līdz 62%, IKP palielinājies aptuveni 14 reizes. Taču gan Latvijā, gan aiz tās robežām esot cilvēki, kuri nevēlas stipru Latviju, kuri vēlas, lai Latvijā dzīvotu citu tautību pārstāvji, kam varētu maksāt niecīgas algas. Latvijas iedzīvotājus cenšas pārliecināt uzņemt migrantus, neatkarīgi no tā, no kurienes un kāpēc viņi atbraukuši.

Edvīns Šnore - Sputnik Latvija
Ierosināts atņemt Triju zvaigžņu ordeni Edvīnam Šnorem par viņa izteikumiem

"Ir jāsaprot, ka mūsdienu imigrācijas atbalstītāji ne ar ko neatšķiras no PSRS laika imigrācijas atbalstītājiem. Patiesībā daudzi no viņiem ir bijušie komunisti, kuriem dziļi riebj fakts, ka Latvija ir neatkarīga un kļūst aizvien stiprāka," — raksta Dombrava.

Viņi neienāks

Deputāts ir pārliecināts, ka Latvijas sabiedrība nav tik naiva, jo atceras padomju laikus, kad Latvijā ieradās simtiem tūkstošu migrantu no citām PSRS republikām.

Savukārt uzņēmējiem, kam trūkst darba roku, Dombrava iesaka samazinat peļņu un palielināt algas, "nevis sapņot, ka varēs ievest kirgīzu, kurš būs gatavs strādāt uzņēmēja labā par verga algu".

"Mēs nepieļausim, ka Latviju vājina! Mēs turpināsim strādāt, lai nostiprinātu Latvijas neatkarību un latviešu tautas nākotni," — noslēgumā iesaucas Dombrava.

Iepriekš politiķis jau sūdzējās par to, ka bēgļi, kuri ierodas Eiropā, esot pārlieku prasīgi, jo nevēloties ēst cūkgaļu, bet latvieši Sibīrijā " ēda jebko, kas ļāva izdzīvot". Nacionālās apvienības deputāti regulāri iebilst ne tikai pret bēgļu uzņemšanu, bet arī pret krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, it īpaši tiem, kuri ieradušies valstī padomju varas periodā. Viņu izteikumi, pat skandalozākās frāzes bieži vien nesaskaras ne ar kādiem iebildumiem no oficiālo varasiestāžu puses, kā, piemēram, notika situācijā ar Edvīna Šnores vārdiem par "krievu utīm"

Ziņu lente
0