Ziemassvētku brīnums: VVC nav piespriedis sodu Ušakovam

© Sputnik / Sergey MelkonovUšakovs
Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz Ziemassvētkiem vēl gandrīz divas nedēļas, taču brīnumi jau ir sākušies – Rīgas mērs Nils Ušakovs nav saņēmis Valsts valodas centra sodu par uzstāšanos krievu valodā.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Svētki nāk tuvāk un piepilda ar piedošanas garu pat tik stingru iestādi kā Valsts valodas centrs (VVC).

Sestdien nesen atjaunotajā VEF Kultūras pilī Rīgā notika partijas "Saskaņa" kongress. Nekādas sensācijas tajā nenotika, un sabiedrības uzmanību galvenokārt piesaistīja baltās klavieres, uz kurām partijas biedri salika savas kafijas krūzes.

Официантка в кафе - Sputnik Latvija
VVC: latviešiem ir jātiesājas par krievu valodas prasībām darbā

Taču Tieslietu ministrijas valsts sekretārs un Nacionālās apvienības pārstāvis sekoja kongresam ar īpašu interesi. Iepriekš Iesalnieks sūkstījās VVC gan par toreizējo Daugavpils mēru Andreju Elksniņu, kurš atļāvies preses konferencē runāt krieviski, gan par Ventspils domi, kura krievu valodā atbildējusi uz iedzīvotāju jautājumiem par izglītības iespējām.

Acīmredzot kolekcijā trūka galvenās trofejas — Rīgas mēra Nila Ušakova, kurš uzstājās "Saskaņas" kongresā. Iesalnieka cerības piepildījās — Ušakovs patiešām izteica dažus vārdus krievu valodā.

"Lūdzu VVC pārbaudīt, vai Rīgas domes priekšsēdētāja rīcība, partijas kongresā runājot krievu valodā, atbilst likumam," — rakstīja Iesalnieks Twitter. Jāpiebilst, ka arī iepriekšējās sūdzības par pašvaldību pārstāvjiem viņš sūtīja ar sociālo tīklu starpniecību.

​Taču šoreiz VVC pauda uzskatu, ka nekādu pārkāpumu nav.

​"Ja kāds no "Saskaņas" kongresa dalībniekiem nav pieprasījis, lai svešvalodā teiktais tiktu nodrošināts valsts valodā, tad pārkāpums nav konstatējams, jo VVL 7.(2) noteic, ka, lietojot svešvalodu, rīkotājs nodrošina tulkojumu valsts valodā, ja to pieprasa kaut viens dalībnieks," — atbildēja iestāde Twitter tīklā.

​Lai kā vēlētos, Iesalnieks tomēr nevarēs sevi nosaukt par "Saskaņas" kongresa dalībnieku, tāpēc nāksies vien gaidīt nākamo laimīgo gadījumu.

Ziņu lente
0