Krievijas ĀM nosauca airsoft spēlētāju aizturēšanu Latvijā par "farsu"

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijai izraisīja nesaprašanu triju Baltijas militāri sportisko spēļu airsoft turnīra Krievijas dalībnieku izraidīšana no Latvijas.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Specdienestu sarīkotais farss ar triju Krievijas pilsoņu izraidīšanu no Latvijas izraisa nesaprašanu Krievijas ĀM, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas ārpolitikas iestādes informācijas un preses departamentu.

2017. gada 1. decembrī sakarā ar Latvijas IeM vadītāja lēmumu par īslaicīgu iebraukšanas aizliegumu valstī tika aizturēti trīs Krievijas pilsoņi (Andrejs Jurovs, Staņislavs Bakulo un Ivans Jemeļjanovs), kuri brauca ar sešu cilvēku grupu ar maršruta autobusu no Sanktpēterburgas uz Rīgu caur Igauniju, lai piedalītos pirmajā Baltijas militāri sportisko spēļu airsoft turnīrā pēc tā organizatoru uzaicinājuma.

Straikbola  komanda - Sputnik Latvija
Airsoft turnīra organizatorus izsūtīja no Latvijas

Krievijas vēstniecība Rīgā operatīvi sazinājās ar Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm un noskaidroja, ka Krievijas pilsoņi atrodas Latvijas IeM robežsardzes Rīgas pārvaldes Ārvalstu pilsoņu aizturēšanas centrā un sagaida deportācijas procedūras noslēgšanos. Visu šo laiku ar viņiem tika uzturēti pastāvīgi sakari no konsula nodaļas.

"Nesaprašanu izraisa specdienestu sarīkotais "farss" ar Krievijas pilsoņu "izsūtīšanu". Jo saskaņā ar esošajiem Latvijas normatīvajiem aktiem tiesībsargājošās iestādes tika iepriekš brīdinātas gan par gaidāmo turnīru, gan par tā dalībnieku personu sarakstu," paziņoja Krievijas ĀM informācijas un preses departamentā.    

Ziņu lente
0