Divi igauņi uzrāpās Brīvības piemineklī un saņēma sodu

Brīvības piemineklis
Brīvības piemineklis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas pašvaldības policijas darbinieki sodīja divus Igaunijas pilsoņus, kuri uzrāpās Brīvības piemineklī, lai iztaisītu fotogrāfiju.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Saskaņā ar policijas informāciju, 7. decembrī, uzreiz pēc pusnakts, policijas videocentra darbinieki pamanīja pie Brīvības pieminekļa divus aizdomīgus vīriešus, kuri centās uzrāpties monumentā.

Uz notikuma vietu uzreiz tika nosūtīta tuvākā policijas ekipāža, un pārkāpēji, kuri izrādījās Igaunijas pilsoņi, tika aizturēti. Angļu valodā galvaspilsētas viesi paskaidroja, ka nolēma uzrāpties Brīvības piemineklī, jo vēlējās iztaisīt neaizmirstamu fotogrāfiju.

Радар - Sputnik Latvija
Jaunās radaru funkcijas: par ko autovadītāji saņems sodu

Vai igauņiem izdevies iztaisīt fotogrāfiju, par to stāsts noklusē, taču zināms, ka par savu rīcību puišiem nācās samaksāt vārda tiešajā nozīmē.

Policijas darbinieki sastādīja pārkāpējiem administratīvo protokolu par necieņas izrādīšanu Brīvības piemineklim un izrakstīja 50 eiro sodu katram.

Atgādināsim, ka pērn divi stipri iereibuši norvēģi arī uzrāpās Brīvības piemineklī. Vērts piebilst, ka viņi bija bez biksēm. Ņemot vērā visus lietas apstākļus, tostarp, izrādīto necieņu Latvijas neatkarības un brīvības simbolam, katram no viņiem izrakstīja 450 eiro sodu.    

Ziņu lente
0