Čakša atļāvusi dzemdēt jebkurā slimnīcā Latvijā

© Pexels / Public Domain PicturesGrūtniecība
Grūtniecība - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai pirms dažiem gadiem grūtnieču mirstība Latvijā bija viena no augstākajām Eiropā, taču tagad situācija ir mainījusies uz labo pusi, paziņojusi veselības ministre Anda Čakša.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Veselības ministre Anda Čakša norādījusi, ka pēdējo gadu laikā Latvijā ļoti daudz paveikts cīņā ar grūtnieču mirstību, informē mixnews.lv.

Savā uzrunā konferencē "Māmiņu congress 2017" Jūrmalā Čakša paziņojusi, ka tikai pirms dažiem gadiem grūtnieču mirstība Latvijā bija viena no augstākajām Eiropā, taču tagad dzemdību nodaļu personālam un tehnikai izvirzītas ļoti augstas prasības, tāpēc iespējams droši dzemdēt jebkurā slimnīcā Latvijā.

Latvijas veselības ministre Anda Čakša - Sputnik Latvija
Veselības ministrija noteikusi prioritātes nākamajam gadam

Ministre pastāstīja, ka cīņā ar grūtnieču mirstību valstī nācies rūpīgi sekot tam, kā topošās māmiņas stājas uzskaitē, kādi pētījumi paredzēti, turklāt daudz ko bijis nepieciešams mainīt.

"Māmiņu kongresu 2017" organizēja vecāku apvienība "Māmiņu klubs" ar mērķi apkopot jaunākās tendences veselības aprūpes jomā un mates un bērna profilakses jautājumos, īpašu uzmanību pievēršot grūtniecības norisei.

2016. gadā Latvijas Veselības ministrija publicēja ziņojumu, kurā bija norādīts: kopš 2013. gada valstī mirušas 20 sievietes grūtniecības periodā, dzemdību laikā vai pēc tām.

Tolaik mirstības iemeslu analīze liecināja, ka pusei sieviešu bijušas dažādas sociālās problēmas, kas savukārt liecina par ierobežotu piekļuvi medicīniskajiem pakalpojumiem — astoņas no divdesmit mirušajām sievietēm grūtniecības laikā ārsts nenovēroja.

Ziņu lente
0