Nākamgad tiks atremontēti 300 km grunts ceļu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamgad Satiksmes ministrija plāno atremontēt 300 km grunts ceļu uz papildus piešķirtā finansējuma rēķina.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. No 428,8 miljoniem eiro, kuri paredzēti Latvijas budžetā transporta un satiksmes nozares izdevumiem, 29, 6 miljoni eiro tiks iztērēti vietējās nozīmes ceļu remontam un sabiedriskajai dzelzceļu infrastruktūrai, vēsta baltnews.lv.

Saskaņā ar Satiksmes ministrijas preses dienesta paziņojumu, par prioritāro virzienu kļūs galveno un reģionālo ceļu stāvokļa uzlabošana, kuriem ir asfalta segums.

Ceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mēs nerūpam valstij: latvieši sašutusi par ceļu stāvokli

Grants ceļa remontam 2018. gadā tiks iztērēti papildus piešķirtie 25,6 miljoni eiro. Kopā gada laikā paredzēts uzlabot 300 km šī ceļa seguma tipa.

Līdz 2020. gadam tiks atremontēti 1000 km grants ceļu.

Pēc satiksmes ministra Ulda Auguļa sacītā, vislielākais finansējums piešķirts autoceļiem ar augstu kustības intensitāti, kurus izmanto liels cilvēku skaits, un šīm investīcijām ir nozīmīga ekonomiska atdeve.

Tāpat Augulis atzīmēja, ka derētu vairāk uzmanības pievērst cilvēku mobilitātei reģionos, un te galvenais faktors ir vietēja ceļu infrastruktūra. Tā ļaus piesaistīt investīcijas jaunu ražošanas uzņēmumu izveidošanai un sekmēs kopēju uzņēmējdarbības vides attīstību.

Saskaņā ar Global Competitiveness Index ziņojumu, kuru ik gadu sastāda Pasaules Ekonomikas foruma eksperti, Latvija nav iekļuvusi pat pirmajā simtniekā pasaules autoceļu reitingā.

No 137 valstīm, kuras piedalījās reitingā, Latvija atrodas 107. vietā, kamēr Lietuva un Igaunija atrodas 37. un 38. vietā attiecīgi.

Ziņu lente
0