Straupē slēdz vienīgo narkoloģijas slimnīcu Latvijā

CC BY-SA 3.0 / Lidingo11 / Lielstraupes pilī
Lielstraupes pilī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielstraupes pilī vairs neārstēs alkoholiķus un narkomānus – nākamgad Straupē tiek slēgta vienīgā specializētā narkoloģijas slimnīca Latvijā.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Veselības ministrija izdevusi rīkojumu nākamgad slēgt narkoloģijas slimnīcu Straupē, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Šonedēļ visiem slimnīcas darbiniekiem tika paziņots par atlaišanu. Daļai darbinieku varētu tikt piedāvāts darbs Strenčos, taču, ņemot vērā attālumu starp apdzīvotajām vietām, šāds piedāvājums nav pārāk reāls, raksta avīze.

Straupes slimnīcā alkoholiķus ārstē kopš 1963. gada, tā atrodas Lielstraupes pilī.

Инвалидная коляска - Sputnik Latvija
Pasaules Banka iesaka Latvijai slēgt psihiatriskās slimnīcas

Slimnīca saņēma valsts finansējumu apmēram 187 tūkstošus eiro gadā, taču ārstēja pacientu arī par naudu. Vidzemē un visā Latvijā tā ir vienīgā narkoloģijas slimnīca, jo Rīgā, Rēzeknē un Liepājā ir tikai nodaļas alkoholisma ārstēšanai.

Pils komplekss ir valsts īpašums, un, kā paziņoja Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents, pašvaldība bija gatava pārņemt tā īpašumtiesības un saglabāt ēkā medicīnas iestādi, kā arī renovēt to.

Iepriekš Straupes narkoloģijas slimnīcu bija plānots apvienot ar Strenču slimnīcu.

Jau 2009. gadā Veselības ministrija piedāvāja par 50% samazināt guļamvietu skaitu psihiatriskajās un psihoneiroloģiskajās klīnikās, savukārt atlikušo pacientu plūsmu pārvest uz ambulatorās apkalpošanas formu. Pērn ar šādu iniciatīvu uzstājās arī Pasaules Banka.    

Ziņu lente
0