Rīgas autoosta nodrošinājusi taksistu vienlīdzību, slēdzot iebraukšanu visiem

© Foto : Rīgas starptautiskā autoostaЗдание Рижского автовокзала
Здание Рижского автовокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laukums pie autoostas ir pārāk mazs, un, ja tajā sāktu laist visus taksistus, sāksies haoss, paziņoja AS Rīgas starptautiskā autoosta valdes loceklis Jānis Briedītis.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Lai nodrošinātu vienādu attieksmi pret visām taksometru kompānijām, Rīgas starptautiskā autoosta slēdz laukumu pie galvenās ieejas visiem taksometriem, paziņoja AS Rīgas starptautiskā autoosta valdes loceklis Jānis Briedītis, vēsta rus.tvnet.lv.

Lidl - Sputnik Latvija
Jekabpils autoosta netiks nojaukta Lidl celtniecības dēļ

Oktobra vidū spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas lēmums par īslaicīgu regulēšanu, kura paredz, ka autoostai ir jāievēro vienādas attieksmes princips pret viesiem taksometriem. Taču laukums pie autoostas galvenās ieejas ir pārāk mazs, tādēļ valde nolēma, ka vienādas attieksmes principu var ievērot, tikai slēdzot piekļuvi tam visām taksometru kompānijām. Pretējā gadījumā pie autoostas ieejas izveidosies haoss.

Analoģisks lēmums tika pieņemts attiecībā uz lidostu "Rīga". Septembrī tika izpildīts tiesas lēmums atvērt piekļuvi teritorijai, kura atrodas pie lidostas ēkas, visiem taksistiem. Taksistu caurlaižu sistēmas likvidēšana noveda pie haosa uz ceļa – desmitiem mašīnu metās uz tā saucamo taksometru līniju, radot pie iebraukšanas milzīgu rindu un apgrūtinot kustību.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" turpinās haoss: taksistu strīdos iejaucas policija

Pēc dažām nedēļām lidostas pasažieri saskārās ar jaunu galējību – viņi nespēja sagaidīt taksometru. Vadītāji sāka ierasties tieši pie lidmašīnas ielidošanas, lai nemaksātu par stāvvietu – agrāk to darīja taksometru kompānijas, savukārt pēc vecās sistēmas likvidēšanas katram ir jāmaksā par sevi pašam. Un ja pasažieris aizkavējas lidostā, piemēram, saņemot bagāžu, izejot no ēkas viņu varēja sagaidīt tukšs laukums.

Turklāt katrs pārvadātājs tagad uzstāda savas cenas pārvadājumiem, daži tās pacēluši vairākkārt. Piemēram, tika ziņots, ka no lidostas līdz viesnīcai Latvija brauciens varēja izmaksāt gandrīz 70 eiro.

Pēc jauno noteikumu ieviešanas palielinājies sūdzību skaits uz taksometru pakalpojumu kvalitāti. Tāpat, pēc lidostas sabiedrisko attiecību pārstāves Lauras Karnītes sacītā, tika novēroti konflikti arī taksistu starpā, pat ar policijas iejaukšanos.

Ziņu lente
0