Rīgas Satiksme nesodīs vadītāju-latvieti par t-kreklu ar uzrakstu "Rossija"

© CC BY-ND 2.0 / Driver24_Riga / Trolejbuss nr. 29342Рижский троллейбус, архивное фото
Рижский троллейбус, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Satiksme vadītājs publicēja Facebook savu fotogrāfiju ar uzrakstu uz t-krekla "Rossija", pēc kā žurnālisti palūdza uzņēmumu komentēt situāciju.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Uzņēmums Rīgas Satiksme, kurš nodrošina pilsētas pasažieru pārvadājumus Rīgas sabiedriskajā transportā, nesodīs vadītāju, kurš publicēja savā Facebook lapā savu fotogrāfiju, kurā viņš stāv blakus trolejbusam ģērbies sarkanā t-kreklā ar uzrakstu "Rossija" un Krievijas ģerboni, vēsta žurnāls Focus.

Vīrietis publicēja fotogrāfiju pagājušās nedēļas beigās. Pēc kāda laika Rīgas Satiksme, kur viņš strādā par vadītāju, sāka saņemt žurnālistu vēstules, kurās viņi interesējās, vai darbinieks tiks sodīts par "šāda veida patvaļību un nelojalitāti", raksta žurnāls. Taču kompānijā paziņoja, ka vadītājs netiks sodīts, jo, izņemot tīrību, Rīgas Satiksme neizvirza darbiniekiem nekādas apģērba prasības.

""Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta vadītājiem nenodrošina formastērpu. Mums kopā ir apmēram 2000 vadītāju. Lai katram nodrošinātu formastērpu, nepieciešami lieli finanšu līdzekļu. Vienīgais lūgums darbiniekiem ir nākt uz darbu tīrā apģērbā. Mēs nevaram kontrolēt, kāds vadītājam ir krekls, tas ir vadītāju ziņā," — paziņoja Bez Tabu žurnālistiem "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Pats vadītājs, pēc tautības latvietis, uzzinot par situāciju, lakoniski komentēja notikušo, piedāvājot Bez Tabu apmaksāt viņam biļeti līdz ASV, tad viņiem varētu parādīties vēl viens sižets, kā arī paudis vēlēšanos paskatīties "tam drūmajam tīrasiņu latvietim acīs".

Krievijas karodziņš Krievijas vēstnieka Latvijā automašīnā - Sputnik Latvija
Par Krievijas karodziņu mašīnā Latvijas IeM darbinieks saņēmis rājienu un zaudējis caurlaidi

Daudz stingrāk analoģiskās situācijās Latvijā izturas pret tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem. Piemēram, šī gada martā Rīgas Ziemeļu rajona iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākais inspektors saņēma rājienu no Latvijas Valsts policijas, kā arī viņam bija atņemta IeM caurlaide Krievijas karoga dēļ viņa privātajā automobilī. Par policijas inspektoru pasūdzējās vērīgs garāmgājējs.

Pērn plašu rezonansi ieguva stāsts ar Latvijas Valsts policijas darbinieku, kurš savā automobilī izvietoja Krievijas karogu un ārpusē uzrakstīja: "Mīlu Krieviju". Policista rīcību notiesāja, tostarp Latvijas parlamenta deputāts Ainārs Latkovskis. Pēc viņa sacītā, simpatizēt citai valstij drīkst, taču tad nevajag strādāt valsts iestādē.

Ziņu lente
0