Sākta Rīgas Vagonbūves rūpnīcas bankrota procedūra

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas Vagonu rūpnīcā ražots elektrovilciens
Rīgas Vagonu rūpnīcā ražots elektrovilciens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumam trūkst apgrozāmo līdzekļu kreditoru prasījumu segšanai.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija pieņēmusi lēmumu sākt mašīnbūves uzņēmuma AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" (RVR) maksātnespējas procesu, informē Baltnews.lv.

Par procesa administratori iecelta Maija Stumbre. RVR maksātnespējas process tika uzsākts šī gada aprīlī, taču augustā uzņēmums sedza parādsaistības pret tā bijušo valdes priekšsēdētāju Gati Kamarūtu, un maksātnespējas process tika pārtraukts. Kamarūts lēmumu pārsūdzēja, skaidrojot, ka nav saņēmis izmaksas pilnā apjomā.

Uzņēmums ir parādā Valsts ieņēmumu dienestam vairāk nekā miljonu eiro un saņēmis vairākas kreditoru pretenzijas un brīdinājumus. Tas liecina, ka uzņēmumam trūkst apgrozāmo līdzekļu kreditoru prasījumu segšanai.

Вентспилс. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Valsts pārvalde Latvijas gaumē: padomju vara bez plānveida ekonomikas

Saskaņā ar firmas.lv datiem, 2016. gadā RVR zaudējumi sasniedza 2,96 miljonus eiro, savukārt 2015. gadā uzņēmums strādājis ar peļņu 182 794 eiro apmērā. 2016. gadā kompānijas apgrozījums krities līdz 2,68 miljoniem eiro no 12,7 miljoniem gadu iepriekš.

Padomju laikos uzņēmums bija lielākais dīzeļa un elektrisko vilcienu, kā arī tramvaja vagonu ražotājs. 1978. gadā rūpnīca izlaida rekordlielu skaitu vagonu — 685 dzelzceļa un 241 tramvaja vagonu. 1993. gadā ražošana kritās līdz 123 vagoniem gadā. 1995. gadā rūpnīca svinēja 100 gadu jubileju.

Mūsdienās rūpnīcas produkcija tika piegādāta Abhāzijā, Baltkrievijā, Bulgārijā, Gruzijā, Lietuvā, Krievijā, Igaunijā, Dienvidslāvijā un Ukrainā. 2001. gadā uzņēmumam parādījās jauni saimnieki — holdinga kompānija FELIX un Vairogs-K. 2005. gadā Baltkrievijai paredzētais dīzeļvilciens DR1B tika atzīts par labāko eksporta preci Latvijā. 2014. gadā 100% "Rīgas Vagonbūves Rūpnīcas" akciju izsolē nopirka East-West Industrial Group.

Ziņu lente
0