Politika

Latvijas Avīzei nedod mieru Charlie Hebdo slava

CC0 / pixabay / Zīmējums uz papīra
Zīmējums uz papīra - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diskusijas par izglītības likteni krievu valodā Latvijā jau ne pirmo reizi iedvesmo Latvijas Avīzes karikatūristus uz diezgan šaubīgu mākslas darbu radīšanu.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Latvijas Avīzes karikatūristi apgūst jaunas virsotnes — šoreiz viņi aizvainojuši bijušo ĀM vadītāju.

Pēc tam, kad bijušais Latvijas ārpolitikas iestādes vadītājs Jānis Jurkāns paziņoja, ka krievu valodai ir augstāka tirgus vērtība, nekā latviešu valodai, daudzi apvainojās un sadusmojās pret viņu.

Vēlāk savā lapā sociālajā tīklā Facebook Jurkāns precizēja, ko viņš bija domājis, sakot, tostarp, sekojošo: "Mums ir jāapzinās, ka mēs dzīvojam globalizācijas laikmetā ar globālu darba tirgu, kur darba vietu visiem nepietiek. Pietiek tikai tiem, kurš ir daudzpusīgi izglītots, pārzina vairākas valodas. Mūsu ģeogrāfija nosaka, ka ir svarīgi zināt krievu valodu — it sevišķi tiem, kas krievus uzskata par mūsu galvenajiem ienaidniekiem."

Taču latviskuma kodolā — Latvijas Avīzē, kurai, izskatās, nedod mieru Charlie Hebdo slava, nespēja savaldīt aizvainojumu. Avīze publicēja savās lapās aizvainojošu karikatūru. Tajā politiķis attēlots, tirgojot sevi Rīgā, Marijas (Čaka) ielā blakus profesionālai prostitūtai. Turklāt bijušais ĀM vadītājs lielās palaistuvei: "Mana tirgus vērtība ir augstāka. Es runāju krieviski, kam un ko vajag!"

© Ērika Oša zīmējumsMana tirgus vērtība ir augstāka. Es runāju krieviski, kam un ko vajag!
Моя рыночная ценность выше. Я говорю на русском кому и что надо!  - Sputnik Latvija
Mana tirgus vērtība ir augstāka. Es runāju krieviski, kam un ko vajag!

Atgādināsim, ka iepriekš pēc pirmās protesta akcijas par krievu skolu aizstāvību pie Izglītības ministrijas ēkas avīze publicēja aizvainojošu karikatūru attiecībā pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem "Politisko zombiju atgriešanās". Tajā protestētāji pret Kārļa Šadurska reformu attēloti dzīvo miroņu veidolā.

Ziņu lente
0