Autovadītājs no Latvijas saņems apbalvojumu par bērna glābšanu Norvēģijā

© Foto : KreissLatvijas kravu pārvadājumu firma Kreiss
Latvijas kravu pārvadājumu firma Kreiss - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kravu pārvadājumu firma Kreiss atradusi vadītāju, kurš šovasar izglāba bērnu Norvēģijā pateicoties savai lieliskajai reakcijai, un piešķirs viņam apbalvojumu.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Latvijas kravu pārvadājumu firmas Kreiss vadītājs, kurš šovasar izglāba bērnu Norvēģijā, saņems apbalvojumu pēc atgriešanās Rīgā.

Šonedēļ sociālajos tīklos parādījās video, kurš tika nofilmēts šovasar Norvēģijas Hejangeras komūnā. Divi bērni, izkāpjot no skolas autobusa, nolēma pāriet ceļu un gandrīz pakļuva zem kravas mašīnas Kreiss riepām. Vadītājs paspēja nobremzēt pēdējā sekundē, un bērns necieta.

Firma Kreiss spēja atrast šo vadītāju. Viņu sauc Mikola, viņš strādā firmā jau divus gadus un šobrīd atkal atrodas Skandināvijā. Pēc atgriešanās Rīgā viņu gaida apbalvojums par bērna glābšanu, tiešu prēmijas piešķiršanas datumu kompānijas vēl paziņos.

Kreiss veica izmeklēšanu sadarbībā ar smagās mašīnas ražotāju, kompāniju Volvo, un noskaidroja, ka šajā gadījumā jāpateicas nevis lieliskajām mašīnas bremzēm, bet tieši vadītājam. Bērns bija pārāk zema auguma un parādījās uz ceļa negaidīti, lai bremžu sistēma spētu atpazīt viņu kā šķērsli.

Izmeklēšana apstiprināja, ka tieši smagās mašīnas vadītājs, kurš laikus novērtēja situāciju un acu mirklī uz to reaģēja, izglāba bērna dzīvību.

Kreiss vēlreiz uzsver ceļa drošības kampaņu nepieciešamību sākumskolās un vidusskolās. Jo lielisku vadītāju visiem bērniem var arī nepietikt.    

Ziņu lente
0