Kur atrodas labākās skolas Latvijā

© Sputnik / Roberts VicupsSkola
Skola - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas labāko skolu reitingā, kurš tiek sastādīts saskaņā ar iepriekšējā gada centralizēto valsts eksāmenu rezultātiem, iekļuva Rīgas un Daugavpils mācību iestādes.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Trešdien, 15. novembrī Cēsīs notika Skolu reitinga 2017 apbalvošanas ceremonija, kuru organizēja Draudzīgā aicinājuma fonds, kurš ik gadu sastāda Latvijas labāko skolu reitingu, balstoties uz iepriekšējā mācību gada centralizēto valsts eksāmenu rezultātiem, vēsta tvnet.lv.

Šogad konkursā četrās nominācijās tika nosaukta 51 skola.

Grāmata rokās - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Aņa aizgāja mācīties krievu skolā pēc 10 klasēm latviešu skolā

Par labāko Latvijas ģimnāziju Draudzīgā aicinājuma fonds šogad atzina Rīgas 1. valsts ģimnāziju. Vidusskolu grupā labāko rezultātu parādīja Daugavpils Krievu vidusskola-licejs.

Lauku skolu kategorijā uzvaru guva Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskola. Savukārt Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskola Rīgā kļuva par labāko specializēto skolu vidū.

Turklāt Rīgas vispārizglītojošā privātā vidusskola "Evrika" saņēma godalgu nominācijā "Augums". Tāpat par panākumiem atsevišķu priekšmetu izpētes jomā tika apbalvota Jāņa Cimzes ģimnāzija, kura atrodas Valkā, Rīgas Centrālā humanitārā vidusskola un Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola.

Reitings tiek sastādīts saskaņā ar rezultātiem, kurus skolēni guvuši piecu mācību priekšmetu centralizētajos valsts eksāmenos: latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabaszinībās (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsturē, un pēc kopējā skolas rezultāta.

Latvijas Drošības policija - Sputnik Latvija
DP brīdina par izglītības reformas iespējamām sekām

Iepriekš tika ziņots, ka saskaņā ar Ata Kronvalda fonda reitingu, kurā skolas tiek vērtētas pēc skolēnu rezultātiem olimpiādēs un zinātniskajās konferencēs, par labākajām Latvijas skolām kļuva Rīgas 1. valsts ģimnāzija un RTU inženierzinātņu vidusskola.

Skolas, kuras iekļuvušas šajā reitingā, dalās uz divām grupām — lielās, kur ir vairāk par 100 audzēkņiem, un mazās, kur ir mazāk par 100 skolēniem. Reitingā tika vērtētas 86 lielas un 120 mazas skolas, kuru audzēkņi pērnajā mācību gadā saņēma apbalvojumus olimpiādēs un skolu zinātņu konferencēs.    

Ziņu lente
0