Latvija pasludināta par dabas katastrofas zonu

© Foto : twitter / Uldis AugulisНаводнение в Латгалии
Наводнение в Латгалии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pasludināšana par zonu, kura cietusi no dabas stihijas radītajiem postījumiem, ļaus lauksaimniekiem saņemt Eiropas Komisijas palīdzību.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Krīzes pārvaldes padome paziņoja, ka Latvija ir valsts mēroga dabas katastrofas zona, vēsta Skaties.lv. Šāds lēmums tika pieņemts šodien Padomes ārkārtas sēdē.

Сахарная свекла на грядках - Sputnik Latvija
Zemniekiem nesamaksās par noslīkušajām bietēm

Sanāksme tika sasaukta, lai izskatītu vietējo varas iestāžu lēmumu par ārkārtas stāvokļa ieviešanu 11 apgabalos, taču tika pieņemts lēmums piemērot šo stāvokli visai valstij.

Par stihijas postījumiem tika atzītas rudens lietavu un plūdu sekas. Šāds formulējums atšķiras no ārkārtas situācijas un ļauj iedarbināt ārkārtas stāvokļa apstākļus.

Pēc ierēdņu sacītā, tagad lauksaimniekiem ir tiesisks pamats palīdzības saņemšanai dažādu līgumu vai saistību neizpildīšanas gadījumā, tostarp, attiecībā uz Eiropas Komisiju.

Lietavu un plūdu dēļ lauksaimnieki, kuri nodarbojas ar kartupeļu un graudaugu audzēšanu, nespēja iegūt sēklas pilnā apjomā. Tāpat tas varētu ietekmēt pavasara sēšanas kampaņu.

Kā tika ziņots iepriekš, no valsts budžeta lietavās un plūdos cietušajiem lauksaimniekiem tika piešķirti 14 miljoni 870 tūkstoši eiro.

Ziņu lente
0