Latvijas Banka izlaidīs monētas par godu Kurzemei un Latgalei

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reizi gadā Latvijas Banka ir tiesīga izlaist apgrozībā divas divu eiro monētas ar savu dizainu; par godu Latvijas simtgadei banka izlaiž monētas ar Latvijas reģionu ģerboņiem.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Latvijas Banka turpinās divu eiro piemiņas monētu sēriju par godu valsts simtgadei – šodien tiks prezentētas monētas ar Kurzemes un Latgales ģerboņiem, vēsta bankas mājaslapa.

Monēta ar Vidzemes ģerboni tika izlaista pērn, savukārt sēriju noslēgs monēta par godu Zemgalei, kuru banka prezentēs Latvijas simtgades gadā.

Reizi gadā katra eirozonas valsts var izlaist divas monētas ar 2 eiro nominālu ar oriģinālu dizainu, kā arī vēl vienu monētu sadarbībā ar citām valstīm. Tādējādi Latvijas simtgades gadā piemiņas monētas ar valsts reģionu ģerboņiem varēs sastapt visos Eiropas Savienības nostūros.

© пресс-фото Latvijas BankaLatvijas Bankas monētas ar Kurzemes un Latgales ģerboņiem
Latvijas Banka выпускает памятные монеты в 2 евро, предназначенные для Курземе и Латгалии - Sputnik Latvija
Latvijas Bankas monētas ar Kurzemes un Latgales ģerboņiem

Jaunās monētas tiks izlaistas apgrozībā tāpat kā parastās eiro monētas no šī gada 14. novembra. Katra no tām tiks izlaista pusmiljona eksemplāru tirāžā: Latvijas Bankas pieredze rāda, ka šī daudzuma pietiek visām ieinteresētām personām. Tāpat pa 7 tūkstošiem uzlabotas kvalitātes monētu suvenīru iepakojumā tiks pārdotas bankas kasēs, to vērtība sastādīs 7,3 eiro.

Ziņu lente
0