Rīgā dzīvokļi maksā desmitiem reižu dārgāk, nekā reģionos

© Sputnik / Sergey MelkonovДом архитектора Михаила Эйзенштейна по адресу ул. Альберта 2
Дом архитектора Михаила Эйзенштейна по адресу ул. Альберта 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzīvokļu vērtība Latvijas reģionos nevar būt salīdzināma ar dzīvokļu vērtību galvaspilsētā un tās piepilsētās, pastāstīja eksperts Māris Laukalējs.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Saskaņā ar vienas no vadošākajām nekustāmā īpašuma nozares kompānijām Arco real Estate valdes locekļa un novērtēšanas nodaļas vadītāja Māra Laukalēja informāciju, kvadrātmetra vērtība Rīgā desmitiem reižu pārsniedz kvadrātmetra vērtību Latvijas reģionos, vēsta grani.lv.

Rīgas ēka - Sputnik Latvija
Nekustamā īpašuma nodoklis: īpašums ar konfiskāciju

Eksperts pastāstīja, ka Rīgā, kā arī Jūrmalā, Jelgavā, Ogrē, Cēsīs un Valmierā dzīvojamās plātības kvadrātmetrs tiek novērtēts no 465 eiro līdz 3 500 eiro. Savukārt Liepājā un Daugavpilī dzīvojamās plātības kvadrātmetra vērtība nesasniedz pat 300 eiro. Citās Latvijas pilsētās cena ir vēl zemāka: 85-120 eiro. Turklāt Laukalējs atzīmēja, ka galvaspilsētas dzīvokļu vērtība nepārtraukti palielinās.

Laukalējs paziņoja, ka jauni projekti šobrīd attīstās tikai Rīgā, tās apkārtnēs un Jūrmalā. Ārpus Rīgas nav jēgas būvēt dārgos dzīvokļus, atzīmēja eksperts.

"Kaut gan dažos jaunos projektos Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē bijuši darījumi, kur dzīvokļu cena pietuvojās pat 700-1000 eiro par kvadrātmetru," — piebilda Laukalējs.

Eksperts pastāstīja, ka pērn Rēzeknē tika novērots neliels dzīvesvietas vērtības pieaugums, savukārt Daugavpilī mazliet palielinājās darījumu aktivitāte. Taču viņš šo skaidroja ar to, ka pilsoņi, kuri aizbraukuši uz ārzemēm peļņas gūšanai, uzkrāja līdzekļus, un iegādājās dzīvokļus pa 240 eiro par kvadrātmetru, kas tiek uzskatīts par izdevīgu ieguldījumu.

Iepriekš Ventspils mērs Aivars Lembergs paziņoja, ka visa nauda no Latvijas budžeta tiek novirzīta tikai Rīgas un tās piepilsētu vajadzībām, savukārt reģioni paliek bez atbalsta. Cilvēki no nelielajām pilsētām brauc prom, infrastruktūra sabrūk, skolas tiek slēgtas – un tas viss jau 100 kilometru attālumā no galvaspilsētas.

Ziņu lente
0