Ameriks: Rīgas dome nesteigs pildīt Šadurska ieteikumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome cenšas pēc iespējas labāk nodrošināt skolas bērniem, tāpēc mācību iestāžu skaita optimizācijas ieteikumu vispirms ir jāizvērtē, paziņojis Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Rīgas dome nav pionieris, kurš nostāsies miera stājā un metīsies pildīt uzdevumu. Jautājumā par skolu tīkla reorganizāciju tā nesteigsies, paziņoja Rīgas vicemērs Andris Ameriks LTV pārraidē "Rīta panorāma".

Viņš norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrijas ieteikumi skolu tīkla optimizācijai tiks izvērtēti, taču Rīgas domei ir savas prioritātes. Vicemērs uzsvēra, ka eksperti ierosina slēgt vienīgo skolu dažos galvaspilsētas rajonos.

"Mēs apzināti cenšamies šīs skolas saglabāt, piemaksājot par to uzturēšanu, jo vēlamies nodrošināt maksimālu skolu pieejamību bērniem," – pamatoja politiķis.

"Matemātiski var sarēķināt, ko vēlaties, taču dzīves realitāte ir citāda", — vicemērs komentēja ekspertu pētījumu.

Andris Ameriks apsolīja, ka nākamā gada budžetā skolām tiks atvēlēti papildu līdzekļi skolēnu ēdināšanai līdz pat 12. klasei.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs sola pasargāt latviešu un krievu skolas

Atgādināsim, ka IZM ierosina skolu skaita optimizāciju Latvijā sakarā ar skolēnu trūkumu klašu veidošanai. Ministrs Kārlis Šadurskis skaidro, ka patlaban bērnu Latvijā ir pietiekami tikai 130 vidusskolām, bet valstī to skaits pārsniedz trīs simtus. Liekās skolas ir jāpārvērš par pamatskolām vai jāslēdz.

Iepriekš Šadurskis norādīja, ka skolu skaits jāsamazina ne tikai lauku apvidū, bet arī Rīgā. Patlaban galvaspilsētā strādā aptuveni 80 vidusskolas, un, pēc viņa domām, to skaits ir pārāk liels. Šadurskis uzskata, ka katrā Rīgas mikrorajonā vajadzīga tikai viena vidusskola un vairākas pamatskolas.

Ierosinājums optimizēt skolu skaitu Rīgā vairākkārt izraisījis Šadurska un Ušakova konfliktus. Ušakovs norādīja, ka tamlīdzīga politika novedīs pie vienīgās krievu vai latviešu skolas likvidācijas mikrorajonā, un to pašvaldība nevar pieļaut.

Ziņu lente
0