Atkal sastrēgumi: turpināsies Rīgas ielu un tiltu remonts

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Александра Чака
Улица Александра Чака - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētas valdība turpinās vērienīgu ielu un tiltu remontu arī nākamgad, tāpēc rīdziniekiem jāsagatavojas jaunajiem sastrēgumiem.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Rīgā nākamgad ieplānots Krasta ielas seguma un apmaļu remonts, kā arī ceļa darbi Bruņinieku un Čaka ielās, raksta tvnet.lv.

Rīdziniekiem jāgatavojas kārtējiem ilgstošajiem remontdarbiem, jo Krasta iela ir viena no maģistrālēm, pa kuru atļauts braukt kravas transportam, un tās rekonstrukcijas darbu apjoms ir apjomīgs un prasa ļoti lielu naudu un daudz laika.

Вантовый мост через реку Даугаву в Риге - Sputnik Latvija
Rīgas dome apsvērs piedāvājumu pārsēdināt rīdziniekus laivās un kuteros

Tāpat tuvākajos divos gados plānots sakārtot Čaka ielu, bet divvirzienu velosipēdu ceļu Bruņinieku ielā pagarināt līdz galam. Stadiona "Daugava" pārcelšanas projekta ietvaros plānots izremontēt dažas pieguļošās ielas. 

Turklāt apspriešanas stadijā ir Vienības gatves remonta plāns, jo īpaši tāpēc, ka tās apkārtnē plānots būvēt konferenču centru un koncertzāli.

Vienības gatves remonta jautājumā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai nāksies risināt jautājumu ar tās vēsturisko bruģi. Jāatzīmē, ka vēsturiskais bruģis, kas tika noņemts no velosipēda celiņa Barona ielā, tagad ir izvietots Lenču un Ganu ielās.

Tuvākajā laikā plānoti lielāko tiltu remonti, un šogad sāksies Gaisa tilta remonta projektēšana pāri Brasai. Gaisa tilts, Brīvības ielas un dzelzceļu krustojumā Zemitānu stacijas rajonā, arī tiks remontēts, un tiks risināta vēsturiskā bruģa problēma.

Izremontēs arī Vanšu tiltu, turpināsies Salu tilta pārcelšana.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Bez caurlaidēm un ceļa aizliegšanas barjerām: taksometri izveidojuši haosu Rīgas lidostā

Šogad bija jūtams ass pilsētnieku sašutums par Rīgas ielu ilgstošo remontu. Mērs Nils Ušakovs un Rīgas domes Transporta komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks taisnojās un atvainojās galvaspilsētas iedzīvotājiem, paskaidrojot kavēšanos ar nesaskaņām ar komunikāciju īpašniekiem, kā arī ceļu darbu veicēju bezatbildību.

Jāatzīmē, ka par trūkumiem, kas pieļauti ielu remonta laikā, galvaspilsētas dome jau sodījusi apakšuzņēmējus par 80 tūkstošiem eiro. Lielākie sodi, kopumā par 65 tūkstošiem eiro, tika izrakstīti par procesa ieilgšanu Stabu un Valdemāra ielās, kur joprojām turpinās trūkumu novēršana. Tomēr Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola iepriekš solīja, ka pašvaldība veiks pasākumus, lai nākotnē remontdarbi ritētu gludāk. Viņa apgalvoja, ka tuvu viena otrai esošās maģistrāles netiks remontētas vienlaicīgi, un kā piemēru minēja tieši Krasta ielu.

Ziņu lente
0