Rudens smalkās kaites: Latvijas karavīri noliks ieročus uzvaras labad

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasMobilo sakaru tornis
Mobilo sakaru tornis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas metodes "Krievijas draudu" apkarošanai, iespējams, nonāks psihiatrijas mācību grāmatās. Izrādās, ir jāatsakās no mūsdienu karadarbības paņēmieniem, lai gūtu uzvaru hipotētiskajā karā ar Maskavu.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik, Maša Krūze. Tamlīdzīgs secinājums nāk prātā, izpētot vietējo ekspertu izteikumus un varasiestāžu soļus. Runa ir ne tikai par dažu muzeju intereses vērtas novecojušas militārās tehnikas iegādēm par milzīgām summām.

Pēc Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) atvaļinātā pulkvežleitnanta Uģa Romanova domām, karavīriem nāktos ieprasties darbā ar drukātām kartēm, ziņo Baltnews.lv. Izrādās, Krievija ir spējīga pilnībā apslāpēt sakarus Baltijas valstīs militāra konflikta gadījumā. Uz operatīvu palīdzību no amerikāņu puses cerēt nav vērts, un nacionālajai armijai nav nekādu iespēju kaut ko likt pretī agresoram.

Митинг против исламизации Европы, 18 августа 2017 года - Sputnik Latvija
Barselonā izklīdināja mītiņu pret "Eiropas islamizāciju"

Tā nu drosmīgajiem zemessargiem nāksies klaiņot pa Latgales ezeriem ar drukātām apvidus kartēm un analogajiem sakaru līdzekļiem. Nav gan gluži skaidrs, kādam nolūkam, jo Krievijai nav ne mazāko plānu uzbrukt Latvijai.

Tomēr paranoja ir viltīga slimība, un, kā jau klājas, saasinājusies rudens pusē. Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" laikā tika novēroti mobilo sakaru traucējumi Kurzemē. Vietējie operatori, droši vien baidoties no vietējo iedzīvotāju dusmām, pastāstīja, ka bojājumi, iespējams saistīti ar elektroniskās karadarbības metožu izmēģinājumiem. Vienlaikus presē nokļuva ziņas par to, ka "krievu hakeri" ar dronu palīdzību uzlauzuši NATO karavīru viedtālruņus un tamlīdzīgām muļķībām.

Protams, Baltijas varasiestādes uzsāka izmeklēšanu, kas pat esot beigusies ar pierādījumiem. Tiesa, par tās rezultātiem informēti ir tikai Rietumu izdevumu žurnālisti. Un tomēr Romanova kungs propagandē atteikšanos no mūsdienu tehnikas Latvijas armijas rindās, bet NATO sekmīgi turpina militāro izlūkošanu, kan nenāksies grūti konstatēt sakaru slāpēšanas signālu pielietošanu Krievijā, protams, ja tie bijuši patiesībā, nevis Latvijas militārpersonu fantāzijās.

Lai nu būtu kā būdams, visā šajā tukšu pārmetumu virknē zūd NATO polittehnologu galvenis trumpis — tagad neviens vairs netic apgalvojumiem par Krievijas tehnoloģisko atpalicību rietumvalstu sankciju dēļ.

Ziņu lente
0