Latviju sasniegusi vētra, Eiropā seši cilvēki jau gājuši bojā

© Foto : pixabayШторм на море
Шторм на море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kurzemes rietumu piekrastē plosās vētra, vēja brāzmas sasniedz 20-22 metrus sekundē; lietus dēļ, kurš turpinās kopš ciklona atnākšanas 25. oktobrī, ūdens līmenis Kurzemes upēs pacēlies gandrīz par metru.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Atlantijas ciklons "Gervards", kurš plosās Eiropa, atnesis vētru un ilglaicīgas lietavas. Par stihijas upuriem jau kļuvuši ne mazāk kā seši cilvēki. Berlīnē stihijas iespaidā ieviests ārkārtas stāvokļa režīms, Latvijā lietus dēļ vairāk par metru paaugstinājies ūdens līmenis Kurzemes upēs, savukārt Maskavā tiek prognozēts 40% oktobra nokrišņu normas izkrišana, vēsta RIA Novosti.

Seši cilvēki gājuši bojā

Par viesuļvētras upuriem, kas svētdien, 29. oktobrī atnākusi Eiropā, kļuvuši vismaz seši cilvēki. Saskaņā ar vācu mediju paziņojumiem, negaisa rezultātā gājuši bojā divi cilvēki federālajās zemēs Lejassaksijā un Ziemeļreinā-Vestfālenē, vēl daži cietuši.

Spēcīga vētra ASV izmētājusi lidmašīnas kā skaidiņas - Sputnik Latvija
Video
Spēcīga vētra ASV izmētājusi lidmašīnas kā skaidiņas

Polijas ziemeļos gājis bojā automobiļa vadītājs, kurš ietriecās uz braucamās daļas nokritušajā kokā. Vēl viens vīrietis gājis bojā valsts dienvidrietumos pēc tam, kad viņa mašīnai uzkrita koks. Vairumos reģionu izsludināts vētras brīdinājums.

Čehijā koku krišanas rezultātā gāja bojā vīrietis un sieviete. Tiek atzīmēts, ka negaisa dēļ daļēji traucēta dzelzceļu satiksme. Viesuļvētras dēļ Čehijā izsludināts ārkārtas stāvokļa režīms septiņos no 14 valsts reģioniem.

Vētra Kurzemē

Kopš 29. oktobra vakara Kurzemes rietumu piekrastē plosās vētra: rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniedz 20-22 metrus sekundē, savukārt pl.5 no rīta Liepājā reģistrētas brāzmas 25 metri sekundē, un Liepājas ostā 27 metri sekundē.

Kā atzīmē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, vidējais vēja ātrums Kurzemes rietumu piekrastē 30. oktobra rītā sastādījis 15 metrus sekundē. Citos piekrastes rajonos vēja ātrums sastāda 12-18 metrus sekundē.

No rīta ir mākoņains, rietumu rajonos vietām skaidrojas. Gandrīz visā valstī līst lietus, vairākos novados tas pāriet slapjā sniegā un krusā. Gaisa temperatūra sastāda +1…+4 grādus, Kurzemes piekrastē līdz +5 grādiem.

Rīgā no rīta ir lietains, pūš spēcīgs ziemeļu vējš brāzmās līdz 14-17 metriem sekundē, gaisa temperatūra sastāda +4C.

Lietus iespaidā, kurš turpinās kopš 25. oktobra, ūdens līmenis Kurzemes upēs pacēlies augstāk par metru. Bārtas, Durbes, Rīvas, Užavas un Ventas upēs ūdens pacēlies par 1,0 – 1,8 metriem, Abavā un tās pietekā Imulā, kā arī Rojā un Irbē par 0,5 metriem.

Ziņu lente
0