Ilmārs Bricis pretendē uz septīto Olimpiādi

© Sputnik / Денис КостюченкоIlmārs Bricis
Ilmārs Bricis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja biatlonists netiks izlasē kā sportists, tad viņš varēs doties uz Phjončhanu, kā Latvijas labākas biatlonistes Baibas Bendikas treneris.

RĪGA, 23. oktobris- Sputnik, Vladislavs Fedotovs. Latvijas biatlona veterāns 47 gadus vecais Ilmārs Bricis joprojām ierindā un nākamajā sezonā centīsies iekļūt savā karjerā septītajā olimpiādē.

Šķiet, tas ir iespējami, ja ne izlases sastāvā, tad trenera lomā.

Pirms gada tolaik 46 gadus vecais Bricis nolēma atgriezties lielā sportā, un ļoti cienīgi izskatījās Latvijas biatlonistu fonā. Ja labākā Latvijas biatlonista tituls šodien neapšaubāmi pieder Andrejam Rastorgujevam, tad otrā vieta vīriešu olimpiskā izlasē ir joprojām brīva, un uz to pretendē uzreiz pieci sportisti — Oskars Muižnieks, Ilmārs Bricis, Roberts Slotiņš, Daumants Lūsa un Aleksandrs Patrjuks.

Olimpiskie gredzeni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Izraudzīta 2028. gada Olimpisko spēļu norises vieta

Turklāt pēc pagājušas sezonas rezultātiem, labākais šajā pieciniekā bija Bricis, kuru jau prognozēja nacionālās izlases treneru štāba vadītāja amatam. Taču Ilmārs pagaidām grasās skriet un šaut pats, bet, kas attiecās uz trenera darbu, viņš jau ir Latvijas labākas biatlonistes Baibas Bendikas treneris. Tātad ja viņam neizdosies tikt korejiešu Phjončhanā 2018 kā sportistam, tad viņš noteikti brauks uz turieni kā treneris.

Ilmārs Bricis ir viens no četriem sportistiem biatlona vēsturē, kuri piedalījušies sešās Olimpiādēs (1992, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010). Vistuvāk olimpiskajai medaļai viņš bija 2006. gada spēlēs Turīnā, kad ieņēma ceturto vietu, bet 1998. gadā Nagano 20 km distancē ieņēma piekto vietu.

Bricis ir pirmais biatlonists no Latvijas, kurš izcīnījis pasaules čempionāta balvas (bronzas medaļas 2001. gadā 20 kilometru distancē un 2005. gadā 10 kilometru sprinta distancē). Daudzkārtējs pasaules kausa posmu balvu ieguvējs. Pēc karjeras beigām strādāja ar Lietuvas izlasi, bet 2014. gada jūnijā apprecēja Lietuvas biatlonisti Diānu Rasimovičūti.    

Ziņu lente
0