Ukrainas karavīri izies rehabilitāciju Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Limbažu novadā par tautas ziedojumiem plānots atklāt rehabilitācijas centru Ukrainas karavīriem.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Ukrainas antiteroristiskās operācijas (ATO) veterānu sociālpsiholoģiskās rehabilitācijas centrs tiks atklāts Latvijā 2018. gada pavasarī, raksta Mixnews.lv.

Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Latvija palīdzēs Ukrainai izveidot savu jaunsargu kustību

Par to paziņoja "Latvijas atjaunošanas biedrības" pārstāvis Sergejs Aleksejevs. 

Centru atvērs par tautas ziedojumiem bijušā viesu nama ēkā Limbažu novadā.

Pēc Aleksejeva vārdiem iestāde sadarbosies ar speciālistiem no Ādažu slimnīcas un Ainažiem.

Viņš atzīmēja, ka centram vēl ir nepieciešama finanšu un praktiskā palīdzība, un aicināja piedalīties projektā visas ieinteresētās puses.

Par rehabilitāciju Ukrainas karavīri nemaksās.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik, vasarā nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā Cēsīs viesojās Ukrainas Bruņoto spēku bojāgājušo karavīru bērni.

Визит в KNAB представителя украинского Национального антикоррупционного агентства - Sputnik Latvija
Latvija un Ukraina vienojās kopīgi apkarot korupciju

Sadarbība starp Latviju un Ukrainu turpinās četrus gadus. Kopš 2014. gada bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes dienējošo bērni saņem no Latvijas dažādus sūtījumus mācību gada sākumam un dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humanitāro palīdzību. Šogad šāda krava tika nogādāta tieši kara darbību norises zonā Doņeckas apgabalā.

Pavasarī Latvijas valdība piešķīra 34 tūkstošus eiro no neparedzēto izdevumu līdzekļiem cietušajiem kara darbības rezultātā Ukrainā. Līdzekļi tika paredzēti pārvešanai no Ukrainas uz Latviju un atpakaļ ievainotos Ukrainas karavīrus, tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai, kā arī ārstēšanai valstī, vismaz pieciem cilvēkiem. Līdz šim valsts atbalsta programmas ietvaros ārstēšanos izgājuši 26 Ukrainas karavīri.

Ziņu lente
0