Lielbritānijā notiesāts "lūriķis" no Latvijas

CC BY 2.0 / Janis Petranis / LegsДевушки в Латвии
Девушки в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
50 gadus vecais latvietis pastaigājies pa britu pilsētas Lesteras centru ar paslēptu mobilo tālruni un nepiedienīgi filmējis svārkos tērptas sievietes.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas pilsētas Lestera tiesa pasludināja spriedumu Latvijas iedzīvotājam, kurš fotografēja sievietes, izmantojot paslēptu mobilo tālruni, ziņo Leicester Mercury.

Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Dublinā latvieti notiesāja par automašīnas aizdedzināšanu

50 gadus vecais latvietis Ivars Akons iepriekšējās tiesas sēdēs atzina sevi par vainīgu amorālās darbībās. Kā noskaidroja tiesa, Akons nostiprinājis mobilo tālruni somā ar rokturiem, izmantoja to, lai slepeni filmētu svārkos tērptas sievietes.

Apsūdzības pārstāvis pastāstīja, ka Akons tika arestēts šā gada 10. jūnijā pēc tam, kad sieviete, ko viņš vvaāja, vērsās pēc palīdzības pie policista. Kratīšanas laikā pie viņa tika atrasti 20 dažādi intīma rakstura videoieraksti, kuros bija nofilmētas aptuveni desmit sievietes.

Kā paziņoja apsūdzības pārstāvis, skaidri redzams, ka ieraksta ierīce atradās blakus vai zem apsūdzētā ceļgala. Viņš daudzkārt izvietoja kameru tā, lai filmētu zem svārkiem garāmejošās sievietes. Sākotnēji Akons noliedza visas apsūdzības, bet vēlāk pārdomāja un atzina savu vainu.

Kokaīns - Sputnik Latvija
Latviešu narkokurjeri aizturēti Jaunzēlandē

"Es nevienu neesmu aizticis. Man ļoti žēl, ka tā sanāca, bet es nevaru izskaidrot, kāpēc tā darīju. Es nekad agrāk tā neesmu darījis un nekad vairs tā nedarīšu," — viņš sacīja ar tulka starpniecību. Tiesa nevarēja iegūt no Latvijas informāciju par to, vai Akons arī iepriekš aizturēts par līdzīgiem vai citiem pārkāpumiem.

Viņam piesprieda 225 stundas piespiedu darbu un 10 dienas psiholoģiskās rehabilitācijas. Tāpat viņam jāatlīdzina tiesas izdevumi un soda nauda 85 mārciņu apmērā. Viņa mobilais tālrunis ir konfiscēts.

Ziņu lente
0