Kalniņš lūdz nenomelnot NATO karavīrus – viņi nes labumu ekonomikai

© Sputnik / Sergey MelkonovKanādas karavīrs no NATO starptautiskā bataljona Latvijā gatavo ēdienu
Kanādas karavīrs no NATO starptautiskā bataljona Latvijā gatavo ēdienu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš noliedzis informāciju par to, ka Latvija apmaksā NATO karavīriem viesnīcas un taksometra pakalpojumus.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš intervijā LTV pārraide "Rīta panorāma" aicinājis vietējos iedzīvotājus neizplatīt nepārbaudītu informāciju par NATO karavīriem, jo tā nokļūstot Krievijas medijos un varot kaitēt valstij. Turklāt NATO karavīri nesot labumu Latvijais ekonomikai.

Leonīds Kalniņš noliedza pagājušonedēļ sociālajos tīklos publicēto informāciju par to, ka NATO karavīri dzīvo nevis armijas bāzē Ādažos, bet gan apmetas labākajās viesnīcās Rīgā, apmeklē kafejnīcas un nereti izmanto taksometra pakalpojumus, un tas viss — uz valsts rēķina. Šādu informāciju Facebook publicēja rīdziniece Kristīne Liepiņa.

NATO karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Piedzērušies NATO karavīri sarīkoja kautiņu Lietuvas bārā

Kalniņš paskaidroja, ka Latvija neapmaksā valstī dislocētajiem NATO karavīriem braucienus taksometrā. Komandieris uzsvēra, ka visus izdevumus, tostarp ēdināšanu un treniņus sabiedrotie apmaksā paši. Viņš atgādināja, ka ārvalstu karavīri, kuri tērē naudu Latvijas pilsētās, nes labumu ekonomikai.

Kalniņš lūdza neticēt baumām un aicināja visus, kam radušies jautājumi, apmeklēt armijas bāzi Ādažos un iepazīties ar NATO karavīru sadzīvi.

Viņš piebilda, ka dažkārt nepatiesa informācija tiek izplatīta mērķtiecīgi, taču arī nepiesardzīgus komentārus esot iespējams izmantot par ļaunu Latvijai — tie nokļūstot Krievijas telekanālos un vietnēs un nodarot kaitējumu valstij.

Rīdziniecei "paplašināts apvārsnis"

Iepriekš vēstīts, ka rīdzinieces publikacija par NATO karavīru ikdienu radīja dzīvu diskusiju. Daži tās dalībnieki par publicēto informāciju izteicās skeptiski un lūdza nepublicēt nepārbaudītus faktus, "ieslēgt smadzenes" un pat nosauca publikācijas autori par Kremļa tolli, kas iemācījies rakstīt latviski, savukārt citi stāstīja par saviem vērojumiem no NATO karavīru dzīves Latvijā. 

Ziņu lente
0