Politika

Valdi Kalnozolu izslēdza no partijas par Andas Čakšas aizvainošanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Latvijas Zaļās partijas Valdis Kalnozols aizvainoja Andu Čakšu, par ko uz laiku tika izslēgts no partijas; viņš uzskata, ka vienkārši ir izrādījis rūpes pret bērnu, ko gaida Čakša.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde nolēmusi uz laiku izslēgt no partijas Saeimas deputātu Valdi Kalnozolu sakarā ar viņa neētisko uzvedību attiecībā pret veselības ministri Andu Čakšu, vēsta Diena

Kādā no frakcijas sēdēm Kalnozols, pēc kolēģu viedokļa, asi un aizvainojoši izteicās par Čakšu, un, tostarp, par viņas grūtniecību. Kā zināms, nākamā gada janvārī Čakša trešo reizi kļūs par māti – tas ir pirmais ministra grūtniecības gadījums Latvijā.

Полицейские на параде в Латвии - Sputnik Latvija
Cieta roka un maiga sirds: sievietes likuma sardzē

Jāpiebilst, ka tas nav pirmais neviennozīmīgais Kalnozola izteiciens par sievietēm. Pērnā gada martā viņš paziņoja no Saeimas tribīnes, ka tiesībsargājošo iestāžu darbu ietekmē lielais tur strādājošo sieviešu skaits, jo viņas pieņem lēmumus, balstoties uz emocijām, nevis uz loģiku.

Pats Kalnozols nesaprot, kādēļ viņa rūpes par Čakšas gaidāmo bērnu pāraugušas intrigā. Deputātu uztrauc tas fakts, ka tā vietā, lai nodarbotos ar politiku un iedzīvotāju interešu labā savestu kārtībā veselības aprūpes nozari, visapkārt sarīko partijas iekšējo konkurenci.

"Aicinu savus kolēģus deputātus no Zaļās partijas — labāk sakārtosim kopīgi savu dzimto zemi un netērēsim enerģiju savstarpējo attiecību kārtošanā. Sacentīsimies, kurš vairāk var izdarīt Latvijas labā, nevis kuram labāk padodas aizkulišu un intrigu spēles," —paziņoja deputāts.

Tuvākajā laikā tiks sasaukta vēl viena partijas valdes sēde, kur vārds tiks dots arī pašam deputātam, kā arī tiks pieņemts lēmums par iespējamo Kalnozola atjaunošanu partijas sastāvā vai arī viņa izslēgšanu no tās uz visiem laikiem.

Līdzīgs gadījums nesen notika Igaunijā, kad izglītības un zinātnes ministre Maile Repsa gaidīja sesto bērnu, Urmas Somelars, kompānijas valdes priekšsēdētājs, kura pārvalda valsts nekustamos īpašumus, darba sēdē nosauca Repsu "stāvoklī uz visu galvu". Tas tieši tāpat izraisīja vispārējo sašutumu, un Somelaram nācās atkāpties no amata.

Ziņu lente
0