Latvija nav iekļuvusi pat pirmajā simtniekā pasaules ceļu kvalitātes reitingā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules ekonomikas foruma eksperti sastādīja pasaules ceļu kvalitātes reitingu: Latvijas panākumi šajā jomā nepriecē, valsts izrādījusies sliktākā Baltijā.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Saskaņā ar Global Competitiveness Index ziņojumu, kuru ik gadus sastāda Pasaules ekonomikas foruma eksperti, Latvija nav iekļuvusi pat pirmajā simtniekā pasaules autoceļu reitingā, vēsta tvnet.lv.

No 137 valstīm, kuras piedalījās reitingā, Latvija atrodas 107 vietā, bet Lietuva un Igaunija ieņēmušas 37. un 38. vietu.

Valstu desmitniekā ar vislabākajiem ceļiem iekļuva AAE, Singapūra, Šveice, Honkonga, Nīderlande, Japāna, Francija, Portugāle, Austrija un ASV. Sliktākie ceļi ir Haiti, kā arī Kongo un Mauritānijā — šīs valstis ieņēma 135, 136. un 137. vietu.

Vērts atzīmēt, ka no 6. oktobra pa "sliktajiem" Latvijas ceļiem aizliegts braukt ātrāk par maksimāli pieļaujamo ātrumu — 90 km/h. Par atļautā maksimālā ātruma samazināšanu paziņoja uzņēmums Latvijas Valsts ceļi.

​Tas tiek darīts sakarā ar aukstā laika iestāšanos. Vasarā atsevišķos valsts autoceļu posmos maksimālais atļautais ātrums sasniedza 100 kilometrus stundā. Braukt lielākā ātrumā varēja uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā, kā arī no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam, Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas apvedceļa līdz atjaunotā ceļa seguma beigām (25 km), Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam, kā arī, Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas robežas līdz ceļu pārvadam uz Jelgavas apvedceļā un atsevišķos autoceļa Jēkabpils — Rēzekne (A12) posmos.

Šogad Latvijas autoceļu tīkls nopietni cieta augusta lietusgāzēs. Plūdu rezultātā Latgalē tika bojāti galvenie, reģionālie un vietējās nozīmes autoceļi. Satiksmes ministrija jau paziņojusi, ka to atjaunošanai būs nepieciešami apmēram divi miljoni eiro. Šo naudu plānots piešķirt no neparedzēto izdevumu budžeta līdzekļiem.

Ziņu lente
0