Atkal lietus un vējš: sinoptiķi par laikapstākļiem Latvijā nedēļas nogalē

© Foto : pixabayЛюди с зонтиками под дождем
Люди с зонтиками под дождем - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķiem pagaidām nav ar ko iepriecināt Latvijas iedzīvotājus. Tuvākajās dienās un nākamnedēļ mūs gaida lietus.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik, Jeļena Kirillova. Ja jūs vēl neesat izvilcis no tālā plaukta gumijas zābakus, tad ir īstais laiks to darīt – pēc sinoptiķu prognozēm, jaunnedēļ Latviju viens aiz otra šķērsos aktīvie cikloni, un atnesīs līdzi kārtējos nokrišņus.

Дождь - Sputnik Latvija
Ciklons "Tomass" rīt atnesīs lietus visā Latvijas teritorijā

Laikapstākļi neatšķirsies no iepriekšējās nedēļas; debesis būs mākoņainas, savukārt atsevišķās dienās gaidāms brāzmains rietumu vējš.

Šodien Latvijas teritoriju šķērso mākoņu un nokrišņu zona, tādēļ lielākajā valsts daļā atkal gaidāms lietus un pat pērkona negaiss. Pūtīs mērens vējš, piekrastes zonā ar brāzmām līdz 15-16 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +9…+12 grādi.

Kā ziņo sinoptiķis Jānis Trallis, ciklons Volfgangs aiziet, savukārt to nomainīs jauns ciklons, kurš valdīs Latvijā svētdien un pirmdien.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālistu aprēķiniem, brīvdienās valsti noklās plaša nokrišņu zona – vietām nolīs stiprs lietus. Jaunais ciklons no jauna pastiprinās rietumu vēju, kurš piekrastes zonā sasniegs brāzmās 15-18 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī sastādīs +3…+10 grādus, savukārt dienā nepacelsies augstāk par +9…+13 grādiem.

Nākamnedēļ Latviju gaida kārtējie aktīvie cikloni, kuri virzīsies no Atlantijas okeāna puses un austrumiem. Tie noteiks laikapstākļus Latvijā gaidāmajā nedēļā. Pēc sinoptiķu prognozēm, nekas labs mūs negaida: debesis klās mākoņi un atkal līs lietus.

Lietainā laika dēļ atsevišķās valsts upēs gaidāma ūdens līmeņa celšanās, kā arī zemieņu applūšana.

Ziņu lente
0