Latvijas vēstnieks NATO: mācības "Rietumi" attaisnoja gan mūsu bažas, gan cerības

© Latvian Foreign MinistryПосол Латвии в НАТО Индулис Берзиньш
Посол Латвии в НАТО Индулис Берзиньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai un Baltkrievijai mācības "Rietumi" kļuvušas par iespēju pārbaudīt savu militāro potenciālu, bet Latvijai —par iespēju uzzināt, ko kaimiņi spēj, uzskata Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Par Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" nozīmi Latvijai intervijā LTV pastāstīja Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Даля Грибаускайте и Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidente pasūdzējās par mācībām "Rietumi 2017" ANO Ģenerālsekretāram

Mācības "Rietumi" kļuvušas ne tikai par Krievijas un Baltkrievijas iespēju pārbaudīt savu militāro potenciālu, bet arī mums – par iespēju uzzināt, ko spēj kaimiņi, pastāstīja Bērziņš. Viņš uzsvēra, ka vēl ir pāragri izdarīt secinājumus, jo informāciju tiek apkopota un analizēta.

Pagaidām ir skaidrs, ka šīs mācības attaisnoja gan bažas, gan cerības. Pēdējās — par to, ka "Rietumu" laikā starp NATO un Krieviju nekas nav noticis. Būtiski ir tas, ka Baltkrievija vēlējās nodrošināt atklātību un aicināja uz mācībām novērotājus.

Bažas ir saistītas ar mācību lielu dalībnieku skaitu — esot zināms, ka tajās piedalījās vairāk nekā 55 tūkstoši cilvēku. Turklāt mācību "Rietumi" manevri noritēja ļoti lielā teritorijā — no Norvēģijas līdz Melnajai jūrai.

Bērziņš piebilda, ka bažas izraisīja arī scenāriji — ne tikai cīņa ar starptautisko terorismu, bet arī uzbrukums un kodolieroču izmantošana. Viņš arī piekrita viedoklim, ka Krievija var ātri pārvietot armiju pāri robežai ar Latviju.

Ziņu lente
0