Jaunās radaru funkcijas: par ko autovadītāji saņems sodu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stacionārie fotoradari uz Latvijas ceļiem konstatēs automašīnas OCTA polises esamību, tehniskās apskates apliecību un vinjetes, kā arī fiksēs kustības ātruma režīma pārkāpumus.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Stacionārie fotoradari, kas uzstādīti uz ceļiem Latvijā, par kuru lietošanu tiek iekasēta maksa no kravas autotransporta, turpmāk fiksēs apmaksu apstiprinošas vinjetes, norādīts Satiksmes ministrijas preses relīzē.

Tātad tagad stacionārie fotoradari "prot" noteikt, vai automašīnai ir OCTA polise, izietās tehniskās apskates apliecība un vinjetes, turklāt iekārtas fiksēs kustības ātruma režīma pārkāpumus.

Такси - Sputnik Latvija
Latvijas autovadītājiem atļāvuši piestrādāt

Interesanti, ka situācijā, ja fotoradars konstatē vairākus pārkāpumus vienam transporta līdzeklim, sods tiek piespriests tikai par vienu – nopietnāko. Piemēram, ja jūs esat pārkāpis ātruma režīmu par 10 km/h un jums nav OCTA polises, sods tiks piespriests tikai par otro pārkāpumu.

Ministrija atgādināja, ka no šī gada 1. janvāra nodeva jāmaksā arī transporta līdzekļu īpašniekiem, kuru automašīnas pilnā masa sasniedz 3000-3500 kg. Šādiem transporta līdzekļiem ceļu ekspluatācijas likme sasniedz 6 eiro dienā, 14 eiro nedēļā un 28 eiro mēnesī. Gada "abonements" izmaksās 300 eiro.

Nodeva par autoceļu ekspluatāciju (vinjete) ir maksa par galveno autoceļu izmantošanu. Tās mērķis – ceļu uzturēšanas un attīstības, kā arī apkārtējai videi draudzīgāku transporta līdzekļu lietošanas veicināšana.

Ziņu lente
0