Maznodrošinātie Latvijas iedzīvotāji uzdāvinājuši valstij vairākus miljonus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gadā Latvijā tika ieviests diferenciētais neapliekamais minimums, lai atbalstītu maznodrošinātos iedzīvotājus, taču lielākā daļa viņu starpā vēl joprojām nav informēti par to, ka varētu saņemt no valsts vairākus desmitus eiro.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Iedzīvotāji, kuri neiesniedz Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ienākumu deklarācijas par 2016. gadu ar mērķi atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN), "uzdāvinājuši" valstij aptuveni 8 miljonus eiro, stāsta LNT raidījums Ziņu TOP 10.

2016. gadā Latvijā tika ieviests diferencētais neapliekamais minimums ar mērķi atbalstīt maznodrošinātos. No šī gada viņi var iesniegt VID gada deklarāciju un lūgt atmaksāt pārmaksāto IIN.

Finansiālie aprēķini - Sputnik Latvija
Parēķini savu algu: banka iepazīstina ar optimistisku kalkulatoru

Deklarāciju var iesniegt ikviens, kura alga pērn nepārsniedza 1000 eiro mēnesī, tātad pusmiljons Latvijas iedzīvotāju.

Īpaši svarīgi tas ir mazo algu saņēmējiem, kuru ienākumi nepārsniedz 4560 eiro gadā, jeb 380 eiro mēnesī — viņi var saņemt no valsts 69 eiro.

Žurnālisti raidījuma laikā aprunājās ar vairākiem strādājošajiem cilvēkiem un noskaidroja, ka viņiem nekas nav zināms par jaunievedumu.

Deklarāciju par ienākumiem 2016. gadā iespējams iesniegt jau no šī gada marta, taču līdz šim brīdim to vēl nav izdarījuši 120 tūkstoši iedzīvotāju, kuriem no valsts pienākas vismaz pa 10 eiro. 

Ziņu lente
0