Ģimenes ārsti streikos vismaz līdz 5. oktobrim

© Sputnik / Оксана ДжаданЗабастовка семейных врачей - Рижская поликлиника
Забастовка семейных врачей - Рижская поликлиника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Veselības ministrija un valdība neapmierinās mediķu prasības, iespējama ģimenes ārstu streika atjaunošana smagākā formā.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Kā paziņojusi Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide, mediķi turpinās streiku vismaz līdz 5. oktobrim, raksta press.lv.

Nākamceturtdien LĢĀA plāno pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību asociācijas ārkārtas sēdē. Pēc Veides sacītā, LĢĀA neizslēdz streika turpināšanos smagākā formā gadījumā, ja valdība un Veselības ministrija neizpildīs savus solījumus, tostarp, izteiktus mutiskā formā.

Iepriekš LĢĀA plānoja streikot līdz 1. oktobrim.

Врач скорой помощи - Sputnik Latvija
Latvijas Veselības ministrija sodīs ārstus, kuri atsakās strādāt valsts slimnīcās

Ģimenes ārstu protests sākās 3. jūlijā. Par lūzuma punktu starp mediķiem un varasiestādēm kļuva darba apmaksas sistēma un ģimenes ārstu darba organizēšana.

No 19. jūlija mediķi pārgāja pie jauna streika formas – ārsti pieņem ne vairāk kā 20 pacientus dienā.

Augusta sākumā asociācijas vadītāja paziņoja, ka rudenī streiks varētu atsākties pilnā apjomā.

Likumprojektam, kura mērķis ir nodrošināt stabilu veselības aprūpes nozares finansējumu uz solidāras visu sabiedrības locekļu nodokļu apmaksas, ir jāstājas spēkā no 2018. gada janvāra. Tas sastāv no 15 pantiem un pārejas noteikumiem, kuri paredz Ministru Kabineta pienākumus, iesniedzot Saeimā kārtējo valsts budžeta likumu, sekot līdzi tam, lai veselības aprūpes finansējums 2020. gadā sastādītu 4% no IKP.

Taču Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība uzskata, ka valdība pārkāpusi savus augusta solījumus – jaunajā likumā nav nekādu konkrētu finanšu garantiju.

Ziņu lente
0