Vairāku NATO valstu aizsardzības ministri šodien tiekas Ādažos

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство обороны Латвии
Министерство обороны Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasākuma gaitā aizsardzības ministri tiksies ar karavīriem, apskatīs militāro tehniku un novērtēs Ādažu bāzes infrastruktūru, savukārt rīt Latvijas aizsardzības ministrs tiksies ar kolēģiem no Dānijas un Kanādas.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Latvijas, Kanādas, Polijas un Slovēnijas aizsardzības ministri, kā arī Albānijas, Itālijas un Spānijas aizsardzības ministriju augstās amatpersonas, apmeklēs alianses kaujas grupas svinīgo pasākumu Latvijas Ādažu militārajā bāzē, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses dienests.

"Ādažu bāzē notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas kaujas gatavībai veltīts svinīgais pasākums, kurā kaujas grupas dalībvalstu aizsardzības ministri tiksies ar karavīriem, apskatīs militāro tehniku un iepazīsies ar Ādažu bāzes infrastruktūru," — teikts paziņojumā.

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis - Sputnik Latvija
Bergmanis pārliecināts, ka Krievijas mācību laikā apguva Baltijas izolēšanu

Pasākumā piedalīsies Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans, Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs, Slovēnijas aizsardzības ministre Andreja Katiča, Albānijas aizsardzības ministra vietnieks Petro Koči, Itālijas aizsardzības ministra padomnieks īpašos jautājumos viceadmirālis Karlo Masalji, Spānijas aizsardzības ministra vietnieks Huans Fransisko Martiness Nunjess un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadītājs Leonīds Kalniņš.

Tiek atzīmēts, ka NATO multinacionālā bataljona sastāvā ir 50 slovēņu un 18 albāņu karavīri.

Piektdien, 29. septembrī, Bergmanim paredzētas tikšanās ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu. Turklāt Latvijas aizsardzības ministram ir ieplānotas tikšanās ar Dānijas kolēģi Klausu Jortu Frederiksenu. Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, augustā tika parakstīts līgums ar Dānijas Bruņotajiem spēkiem par amerikāņu pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu Stinger iegādi.

Ziņu lente
0