Rīga kļuvusi par pirmo Austrumeiropā, kura organizē ES galvaspilsētu mēru samitu

© Sputnik / Sergey MelkonovRīga
Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES galvaspilsētu mēri un Eirokomisijas pārstāvji Rīgā apspriedīs nodarbinātību, transportu, komunālo apsaimniekošanu, kā arī bēgļu un Brexit jautājumus.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Rīga šodien organizē Eiropas Savienības galvaspilsētu mēru samitu, šis lielā mēroga pasākums pirmo reizi notiks Austrumeiropā. Tikšanās piedalīsies arī Eirokomisijas pārstāvji, vēsta Baltnews.lv.

Savu dalību pasākumā apstiprināja 21 pilsētas pārstāvji: Amsterdama, Atēnas, Berlīne, Brisele, Kopenhāgena, Dublina, Helsinki, Ļubļana, Londona, Madride, Nikosija, Parīze, Roma, Sofija, Stokholma, Tallina, Valleta, Vīne, Viļņa, Varšava un Zagreba.

Tikšanās laikā Eiropas galvaspilsētu mēri apspriedīs plašu jautājumu loku — gan "pilsētas tēmas", gan arī starptautiskus jautājumus.

"Līdzās tādiem jautājumiem kā nodarbinātība, transports, komunālā apsaimniekošana un citiem, par kuriem tradicionāli runā pilsētu mēri samitos, Rīgā mēs vēlamies runāt arī par inovācijām, informāciju tehnoloģijām pilsētu pārvaldē un par gaisa kvalitāti. Mēs nevaram neskart tik svarīgus visai Eiropai jautājumus kā bēgļi un ES saliedētība," teica Rīgas mērs Nils Ušakovs, prezentējot pasākuma programmu Amsterdamā jūlija beigās.

Tiek ziņots, ka forumā tāpat tiks sniegta platforma, ar kuras palīdzību tiks novērtēta izmēģinājuma sadarbība EU Urban Agenda (Vispārējā Eiropas stratēģija pilsētu attīstības nozarē — red.) ietvaros. Šīs stratēģijas ietvaros jau tika uzsākti četri projekti, kuri paredz partneru organizāciju izveidošanu no vairākām ES dalībvalstīm. Pirmais projekts ir veidots ar mērķi attīstīt sadarbību cirkulārās ekonomikas jomā, otrais — pārejai uz jaunām digitālām tehnoloģijām, trešā projekta mērķis ir darba tirgus stimulēšana (Latvijas mērija ir viens no koordinatoriem), ceturtais projekts tiek realizēts pilsētas mobilitātes jomā.

Dažās vietās tiks aizliegta autostāvvieta.

Sakarā ar ES galvaspilsētu mēru samita organizēšanu Rīgā aizliegs apstāšanos un transportlīdzekļu stāvvietu (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm) vairākās ielās, vēsta Rīgas domes informācijas portāls.

  • 22. septembrī no plkst. 7:00 līdz 15:00 — Amatu ielā un autostāvvietā pie Lielās ģildes;
  • 22. septembrī no plkst. 7:00 līdz 15:00 — Meistaru ielas posmā no Amatu ielas līdz Mazajai Smilšu ielai;
  • 22. septembrī no plkst. 7:00 līdz 15:00 — kreisajā pusē Zirgu ielas posmā un virzienā no Meistaru ielas līdz Šķūņu ielai.    

Ziņu lente
0