Latvijas Saeima nobalsoja pret nepilsoņa statusa atcelšanu bērniem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidenta likumprojekts par nepilsoņa statusa piešķiršanas pārtraukšanu Latvijā dzimušajiem bērniem nesaņēma Saeimas balsojumā pietiekamu balsu skaitu tā nodošanai komisijas izskatīšanai.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Latvijas Saeima ar balsu vairākumu noraidīja prezidenta iniciatīvu par nepilsoņa statusa sniegšanas pārtraukšanu Latvijā dzimušajiem bērniem, paziņoja deputāts Sergejs Potapkins savā Facebook lapā.

"Tikko, ar 38 balsīm "pret" un 14 "atturoties", Saeimas deputātu vairākums noraidīja Prezidenta iniciatīvu par nepilsoņa statusa piešķiršanu nepilsoņu bērniem, kuri piedzimuši neatkarīgā Latvijā. Pāragri apstādināt konveijeru!" — uzrakstīja Potapkins.

Šodien, 21. septembrī, Saeima izskatīja jautājumu par likumprojekta "Par nepilsoņa statusa piešķiršanas pārtraukšanu bērniem" nodošanu komisiju izskatīšanai.

Bērni peldbaseinā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Septiņi infantilitātes simptomi pilsoņu un nepilsoņu vidū

Anotācijā teikts, ka šāda likuma pieņemšana sekmēs "saliedētas, uz kopējām vērtībām orientētas Latvijas sabiedrības veidošanos". Izmaiņas skars apmēram 50-80 jaundzimušo gadā. 2016. gadā nepilsoņa statusu saņēmuši 52 mazuļi.

Vairums parlamenta "Vienotības" frakcijas deputātu neatbalstīja prezidenta iniciatīvu. Taču no "Vienotības" aizgājušo deputātu daļa, kas tagad pārstāv "Kustību "Par!" – Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs nobalsoja "par". Tāpat iniciatīvu atbalstīja Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija No sirds Latvijai (NSL). Viens no Nacionālā bloka līderiem, parlamenta Tieslietu ministrijas sekretārs Jānis Iesalnieks, komentējot balsojuma rezultātus, izteica apmierinājumu par tā rezultātiem un pateicās deputātiem par "saprātu".

Savukārt deputāts no "Saskaņas" partijas Boris Cilēvičs paziņoja, ka koalīcijas deputāti "pārspējuši Hērodu", nobalsojot pret likumprojektu.

"Prezidenta Vējoņa piedāvājums par visu nepilsoņu bērnu automātisku atzīšanu par Latvijas pilsoņiem, kuri dzimuši pēc 2018. gada 1. jūnija, ir noraidīts. Koalīcijas deputāti ir pārspējuši Hērodu – kā atzīmēja Danuta, viņi baidās no ne tikai jaundzimušajiem bērniem, bet pat no vēl nedzimušajiem," — uzrakstīja Cilēvičs savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0