Latvijas ĀM pieprasījusi "Artekam" bērnu datus, kuri atpūtušies nometnē

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankas"Artek"
Artek - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Gruzijas varas iestādes solīja saukt pie atbildības visas amatpersonas, kurām ir sakars ar Gruzijas skolnieku brauciena organizēšanu uz Arteku

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrija pieprasījusi Starptautiskā bērnu centra "Artek" vadībai Krimā datus par latviešu bērniem, kuri viesojušies nometnē, paziņoja telekanāla NTV ēterā "Arteka" direktors Aleksejs Kaspržaks.

"Ne tikai Gruzija. Ir Latvijas piemērs. Ir oficiāls Latvijas ĀM pieprasījums ar lūgumu sniegt bērnu uzvārdus, vārdus un tēva vārdus, kuri ieradušies "Artek" nometnē," teica Kaspržaks.

Яна Тоом - Sputnik Latvija
Politika
Eirodeputāte: sankciju nodarītie zaudējumi uztrauc visus, izņemot Eiropas ierēdņus

Pēc viņa teiktā, nometnes vadība pāradresēja latviešu diplomātus uz Krievijas Ārlietu ministriju.

Kā ziņoja Sputnik Gruzija, bērni no Gruzijas kopā ar 26 valstu pārstāvjiem apmeklēja pirmo starptautisko krievu valodas nometni ārzemju skolēniem un pedagogiem, kura notika "Artekā" no 7. līdz 27. augustam. Mihails Saakašvili Facebook kritizēja Tbilisi skolas pusaudžu un pedagoga braucienu, tēmai pievērsa uzmanību sociālo tīklu lietotāji un Gruzijas mediji.

Gruzijas Izglītības un zinātnes ministrija izplatīja speciālu paziņojumu, apsolot "kopā ar atbildīgajām iestādēm izpētīt, vai tas bija individuāls skolotāja lēmums vai arī mērķtiecīga rīcība". Izglītības un zinātnes ministrs Aleksandrs Džedželava paziņoja, ka pie atbildības tiks saukti visas Gruzijas amatpersonas, kuram ir sakars ar brauciena organizēšanu.

Sputnik Gruzija intervijā Kaspržaks uzsvēra, ka katram ir tiesības uz pašnoteikšanu: gan vecākiem, gan bērniem, savukārt "Starptautiskais bērnu centrs ir radīts tādēļ, lai tajā satiktos dažādu nacionalitāšu cilvēki, no dažādām kultūrām, ar dažādu ticību, un šajā ziņā "Artek" ir bērnības pasaule, un tajā nav jābūt robežu".    

Ziņu lente
0