Rīgas domes bijušais deputāts pastāstījis, kas sadarbojas ar CIP

© SputnikRuslans Pankratovs
Ruslans Pankratovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kam pakļaujas Latvijas specdienesti, kā tiek vervēti amerikāņu izlūkdienestu darbinieki un cik maksā ziņu pienešana, - par to pastāstīja Rīgas domes bijušais deputāts Ruslans Pankratovs.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Latvijas politiķis un sabiedriskais darbiniekis Ruslans Pankratovs intervijā starptautiskās ziņu aģentūras un radio Sputnik žurnālistam pastāstīja, kā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieki centušies viņu savervēt. Pankratovs paziņoja, ka CIP darbinieki vairākkārt piedāvājuši viņam iespēju pienest ziņas par Latvijas varasvīriem, turklāt pastāstīja visu viņa rīcībā esošo informāciju par Krievijas valdības darbībām.

"Lai nokļūtu izlūkošanā, jāparakstās ar asinīm," — Pankratovs paziņoja žurnālistiem.

Viņš stāstīja, ka CIP aģenti solījuši viņam naudu un varu, mēģinājuši piespiest strādāt viņā labā. Pankratovs no solītajiem labumiem atteicies, tāpēc sākušies draudi.

"Protams, ar fizisku izrēķināšanos nedraudēja, taču atstādināt no varas solīja," — atceras Pankratovs.

Tāpat politiķis pastāstīja par amerikāņu izdevuma BuzzFeed News neseno izmeklēšanu jautājumā par igauņu kontrabandistu iesaistīšanā spiegošanā Krievijas labā. Rakstā skaidrots, ka Krievijas Federālā Drošības sienesta (FDD) operatīvie darbinieki piespieduši kontrabandistus sadarboties, solot nelikumīgu kravu nesodītu pārvadāšanu pāri robežai. Deputāts atzīmēja, ka ne reizi nav ticies ar FDD aģentiem un izlūkiem no Krievijas.

Ruslans Pankratovs pastāstīja, kam, pēc viņa domām, patiesībā pieder vara Rīgā un kas vada Latvijas galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu.

Kopš 2006. gada Ruslans Pankratovs vada starptautisko tiesību aizsardzības organizāciju "Atdodiet mūsu vārdus".

Ziņu lente
0