Politika

Opozīcija Rīgas domē meklē iespējas gāzt no amata mēru

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas dome
Rīgas dome - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes vadība piekritusi galvot par pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme", kas ņem kredītu 4,3 miljonu eiro apmērā, bet domes opozīcija pieprasa mēra atstādināšanu.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas "Latvijas attīstībai" frakcija Rīgas domē vērsusies pie vides un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda ar lūgumu izvērtēt, vai nav iespējams atstādināt no amata Rīgas mēru Nilu Ušakovu, vēsta Mixnews.lv.

Pēc iniciatīvas autoru domām, fakts, ka Rīgas domes vadība piekritusi galvot par pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme", kas ņem kredītu 4,3 miljonu eiro apmērā, varētu kļūt par pamatu ne tikai Ušakova atstādināšanai, bet arī krimināllietas ierosināšanai. Atbilstošs pieprasījums nosūtīts Latvijas ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeijeram.

Nils Ušakovs savā lapā Facebook atgādināja, ka Mārtiņš Bondars (LRA) un Juris Pūce ("Par Latvijas attīstību") pieprasa viņa atstādināšanu sakarā ar konfliktu, kas izcēlās jautājumā par spēļu automātu zāles slēgšanu Rīgas centrā.

Iepriekš Kaspars Gerhards paziņoja, ka Saeimai nāksies pieņemt lēmumu par Rīgas domes atlaišanu, ja tajā netiks nodrošināts normāls darbs.

Dome pieņēma reglamenta grozījumus, kuri paredz iespēju deputātiem strādāt vairāk nekā divās komitejās. Jūlijā Vides un reģionālās attīstības ministrija nonāca pie slēdziena par deputātu pārstāvniecības jauno noteikumu neatbilstību un lika domei koriģēt reglamentu.

"Likums vienādi jāievēro kā Rīgā, tā visās citās Latvijas pašvaldībās. Rīgas domes pienākums ir izveidot komitejas atbilstoši noteikumiem, nevis savai interpretācijai," — toreiz uzsvēra Gerhards.

Politiķis paskaidroja, ka saskaņā ar likumu katram deputātam ir jāpiedalās vismaz vienas komitejas darbā, pie tam maksimālais komiteju skaits, kurās var strādāt deputāts, nav norādīts. Taču pie tam pašvaldību komitejās     

Ziņu lente
0