Aizsardzības ministrija gaida informācijas uzbrukumus "Rietumi 2017" mācību laikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā uzskata ministrijas valsts sekretārs, iedzīvotājiem pašiem ir jāattīsta kritiskā domāšana uz Krievijas informācijas kampaņu fona mācīties atšķirt melus no patiesības.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Aizsardzības ministrija uzskata, ka pret Latviju var tikt veikti kiberuzbrukumi un informācijas operācijas "Rietumi 2017" mācību laikā, paziņoja iestādes valsts sekretārs Jānis Garisons.

Pēc viņa vārdiem, krievvalodīgie mediji rada ažiotāžu sakarā ar gaidāmajām mācībām, sniedzot informāciju tādā veidā, it kā Baltijas valstis ir mobilizējušās un dzīvo bailēs, vēsta Baltnews.lv. Taču, kā uzskata Garisons, tas neatbilst patiesībai. Izņemot militārā spēka demonstrēšanas pie Latvijas robežām, vērts sagaidīt informācijas un kiberoperācijas pret valsti.

Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domes senators: ar "Rietumiem 2017" Lietuvu iebiedēt neizdosies

Aizsardzības ministrs neprecizēja, kā iestāde rīkosies līdzīgu uzbrukumu gadījumā. Tāpat viņš aicināja nespekulēt ar versiju, ka Krievijas armija pēc mācībām paliks Baltkrievijā. Nav vērts sēt arī lieku paniku, jo pēc 2014. gada marta Baltijas valstīs ir pastiprināta sabiedroto klātiene un piešķirti papildus līdzekļi aizsardzībai.

Garisons atgādināja, ka manevru laikā, kuri startē šodien un ilgs līdz 20. septembrim, Latvijā ieradīsies papildus 200 amerikāņu militārdienējošo.

Aizsardzības ministrija tāpat aicina nespekulēt ar nejaušajiem incidentiem, kuri varētu radīt draudus Latvijai. Pēc Garisona vārdiem, vienīgais nopietnais gadījums pierobežā notika pērnā gada aprīlī, kad Krievija Su-24 nolidoja virs amerikāņu raķešu kuģa.

Uz Krievijas informācijas kampaņu fona iedzīvotājiem ir jāattīsta kritiskā domāšana un jāsaprot, kurā brīdī tiek saņemti viltus apgalvojumi, noslēgumā teica valsts sekretārs.

Iepriekš par kiberdraudiem paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, savukārt ĀM vadītājs Edgars Rimšēvičs izteica raizes, ka Krievijas kiberuzbrukums varētu pārvērsties reālā militārā konfliktā un novest pie civiliedzīvotāju upuriem.    

Ziņu lente
0