Pirmā Latvijas medaļa Starptautiskajā izstādē EXPO

© ASTANA EXPO 2017Starptautiskajā izstādē EXPO
Starptautiskajā izstādē EXPO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai pirmo reizi tās piedalīšanās vēsturē Starptautiskajā izstādē EXPO tika piešķirta medaļa par paviljona dizainu ar ideju "Enerģija mūsu dabā".

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Latvijas paviljons izstādē Astana EXPO 2017 izcīnīja bronzas medaļu mazo paviljonu kategorijā, vēsta Sputnik Kazahstāna.

Zelta, sudraba un bronzas medaļas tika piešķirtas divās kategorijās: par labāko paviljona dizainu, kurš paredz interjera noformēšanu, un par prasmīgu izstādes starptautiskās specializācijas temata izklāstu — "Nākotnes enerģija".

Andreja Steņina Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa finālistu darbu izstādē - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms Andreja Steņina fotokonkursa Grand Prix ieguvējs

Uzvarētājus noteica žūrija, kuras sastāvā bija deviņi eksperti starptautisko izstāžu un arhitektūras nozarēs.

Visi paviljoni tika sadalīti četrās grupās: paviljoni, kuru laukums sastāda 700 kvadrātmetrus un vairāk, paviljoni no 400 līdz 700 kvadrātmetriem, mazāka izmēra paviljoni un savstarpējie paviljoni, kuru veidošanā piedalījās vairākas valstis.

Latvijas paviljons ieguva trešo vietu izstādes paviljonu kategorijā līdz 400 kvadrātmetriem. Pirmo vietu un zeltu šajā kategorijā ieguva Polijas paviljons, sudraba godalgu un otro vietu ieņēma Slovākijas paviljons.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palātā uzsvēra, kā šāda veida atzinību valsts paviljons ieguva pirmo reizi visā piedalīšanās vēsturē izstādēs EXPO, vēsta baltnews.lv.

"Šis augstākais Latvijas sasniegums piedalīšanās vēsturē EXPO liecina par to, ka mēs spējam organizēt valsts pārstāvniecību augstā līmenī," atzīmēja Latvijas paviljona direktors Ansis Egle.

Saskaņā ar Tirdzniecības un rūpniecības palātas informāciju, kura ir izstādes paviljona organizators, izstādes norises laikā to apmeklējuši vairāk kā 260 tūkstošu cilvēku — tas ir trīs reizes vairāk, nekā tika sākotnēji gaidīts.

Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas paviljona būvniecība priekš Astana Expo 2017 izmaksājusi 700 tūkstošus eiro, taču finansējumu pilnībā uzņēmās nodrošināt privātuzņēmumi.

Paviljona arhitekte ir Agnese Lāce. Latvijas paviljona centrālā ideja ir "Tikšanās vieta Latvija — Enerģija mūsu dabā". Tas ir iedalīts tematiskajās zonās, kuras ir izpildītas dārgakmeņu formā.

Выставка Золотая классика русского искусства. XIX век в Рижской бирже - Sputnik Latvija
Krievu māksla atgriezusies Rīgā tikai uz četriem mēnešiem

Tas ir pilnībā multimediju paviljons, ar 3D tehnoloģijām, ar kuru palīdzību viesi var doties virtuālā ceļojumā praktiski uz jebkuru Latvijas daļu.

Turklāt, viens no galvenajiem Latvijas paviljona virzieniem ir tranzīts. Koncerns Latvijas dzelzceļš, Rīgas brīvosta un citas Latvijas kompānijas parāda, cik labi strādā tranzīta bizness Latvijā.

Ekspozīcijas centrā prezentēts ūdeņraža elektriskās lokomotīves modelis-makets, kuram vispār nav nekādu izmešu apkārtējā vidē un rada minimālu trokšņu un vibrāciju daudzumu.

Izstāde Astana Expo 2017 notika Kazahstānas Republikas galvaspilsētā no 10. jūnija līdz 10. septembrim. Pa šo laiku Astanā pabijuši vairāk kā 30 Latvijas uzņēmumu pārstāvji, turklāt, tika organizētas vairāk, nekā 50 dažādas tikšanās, semināri un konferences.    

Ziņu lente
0