Ekstazī vitamīnu vietā: sievietes saindējās ar tabletēm, ko pasūtīja pa pastu

© Alex Dodd / a salute to finals!Таблетки амфетамина
Таблетки амфетамина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimene pasūtīja pa pastu, taču pēc lietošanas uzsākšanas māte un meita nonāca slimnīcā.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Rīgas Austrumu slimnīcas Toksikoloģijas nodaļā nonāca divas sievietes ar narkotiskās saindēšanās pazīmēm, vēsta nra.lv.

Polijas karogs - Sputnik Latvija
Medicīnas mērķos Polija legalizēja marihuānu

39 gadus vecā sieviete un viņas 18 gadus vecā meita sāka lietot magnija tabletes, kuras tika pasūtītas pa pastu, taču tabletēs izrādījās narkotiskās vielas.

Pēc mātes vārdiem, viņa ieraudzīja vitamīnu reklāmu avīzē un pasūtīja tablešu iepakojumu pa telefonu. Pasūtījumu viņa saņēma pa pastu, iepakojumā atradās 100 tabletes rozā krāsā ar marķējumu Mg (magnijs).

Māte un meita sāka lietot zāles vienlaicīgi. Meitai pirmajai parādījās savādas sajūtas.

"Gulēju un skatījos seriālu, kad pēkšņi jutu — reibst. Skatiens sānos sāka migloties. Piegāju pie spoguļa — zīlītes milzīgas, acis gandrīz pilnīgi melnas. Saku — mammu, ar tiem vitamīniem kaut kas nav kārtībā! Viņa uzreiz zvanīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam," — pastāstīja meita.

Pēc kāda laika līdzīgi simptomi parādījās arī mātei. Viņa pastāstīja, ka viņai esot parādījušās arī halucinācijas. Sievietes saņēma nepieciešamo palīdzību slimnīcā, šobrīd viņu veselību nekas neapdraud.

Pēc Rīgas Austrumu slimnīcas toksikologa Roberta Stašinska vārdiem, toksikoloģiskā analīze parādīja, ka sievietes, pašas to nezinot, lietoja ekstazī.

Mediķi aicina būt uzmanīgiem, pirkt preparātus tikai licencētās aptiekās un konsultēties ar ārstu pirms jebkādu zāļu, kā arī vitamīnu un minerālu lietošanas.

Ziņu lente
0