Karavela piegādās Lidl zivis

© Sputnik / Игорь Чуприн / Pāriet pie mediju bankasZivju uzņēmuma
Zivju uzņēmuma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zivju pārstrādes uzņēmums Karavela noslēdza līgumus ar Aldi un Lidl veikalu tīkliem, un drīzumā uz šo supermārketu plauktiem parādīsies Latvijas šprotes ar šo veikalu zīmoliem.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Zivju pārstrādes uzņēmuma Karavela līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele pastāstīja Dienas Bizness intervijā par to, ka rūpnīca kļuvusi par Lidl supermārketa tīkla piegādātāju.

Zemo cenu veikali, tādi kā vācu Lidl un Aldi, kā arī poļu Biedronka, ir pasaulē slaveni, pastāstīja Endele. Tesco un citu lielu Anglijas tirdzniecības tīklu apgrozījums ir samazinājies, savukārt Lidl un Aldi palielinājies par 25%.

Vācu lielveikalu tīkla Lidl veikala ārējais noformējums - Sputnik Latvija
Lidl oficiāli apstiprinājis savu ienākšanu Latvijas tirgū

Lidl var nosaukt par veikalu blakus mājām vai ikdienas pirkumu veikalu. Veikala plauktos ir tikai tās preces, kuras cilvēkiem ir ikdienā nepieciešamas. Pirms iziešanas jaunajā tirgū kompānija noskaidro, kādas preces šajā reģionā vai valstī tiek izmantota ikdienā, un pēc tam, kurš produkts šajā preču grupā ir vislabākais.

Pēc visa tā veikala plauktos parādās absolūti identisks produkts tikai ar veikala kompānijas zīmolu — zemo cenu supermārketi nestrādā ar tradicionālajām preču zīmēm. Pateicoties tam viņi samazina reklāmas izdevumus un var pārdot slavenu ražotāju preces par zemāku cenu.

Pēc Endeles vārdiem, Lietuvas Lidl veikaliem par šprošu piegādātāju tika izvēlēts viens no Latvijas labākajiem ražotājiem, nevis lētākais, tādēļ, ja pircējs vēlēsies iegādāties augstas kvalitātes šprotes, viņas būs jāiet uz Lidl.

Kompānija Karavela kļuva par Aldi partneri Vācijā un tikko izgājusi Lidl auditu. Tiek strādāts ar etiķetēm, dizainu, cenas ir apstiprinātas, drīzumā sāksies piegādes.

Pēc Endeles viedokļa, Lidl pieeja sitpri atšķiras no vietējo tirgotāju pieejas, savukārt produkti ir daudz kvalitatīvāki.

"Ja man kā patērētājam pajautās, vai es iešu uz Lidl, kad tas atvērsies Latvijā, es teikšu, ka iešu, jo visās preču grupās būs augstākās kvalitātes preces par viszemākajām cenām," saka viņš.    

Ziņu lente
0