Produkti no fipronila piesārņotajām olām varēja nonākt Latvijā

© Foto : pixabayOlās
Olās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests neizslēdz iespēju, ka valsts teritorijā varēja būt ievesti produkti no fipronila piesārņotajām olām.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. No fipronila piesārņotajām olām ražotie produkti varēja nonākt Latvijā, vēsta rus.lsm.lv ar atsauci uz Pārtikas un veterināro dienestu (PVD).

"Šovasar caur Igauniju saņēmējiem Latvijā tika piegādāti 143 kilogrami olu produktu no Vācijas. Tie ir olu masa omletēm un olu dzeltenumi, kurus var izmantot, gan ēdiena gatavošanā, gan konditorejas izstrādājumu ražošanā," paziņoja Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Olas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eirokomisija mēģinās atrisināt "olu skandālu"

Šobrīd PVD veic pārbaudi, vai tiešām Latvijā nonākušie produkti ir piesārņoti ar fipronilu. Dienesta pārstāvji sazinājušies ar saņemšanas uzņēmumu.

Pēc dienesta datiem, šobrīd tiek pārbaudīts, kur varēja tikt nosūtīts piesārņotais produkts, vai viņš tika izmantots un vai ir šī produkta atlikumi, kurus ir jāizņem no pārdošanas.

Iepriekš kļuva zinām, ka olu produkti ar toksiskās ķīmiskās vielas pēdām nonāca Igaunijā un Krievijā.

Igaunijā no pārdošanas tika izņemti 540 kg omletes maisījuma, kuru saražojusi vācu kompānija Eipro-Vermaktung, Krievijā "Rospotrebnadzor" arestēja vairāk kā 200 kg franču olu pūlvera.

Olu skandāls sākās augustā, kad kļuva zināms, ka miljoniem olu Nīderlandē ir piesārņotas ar fipronilu Chickfriend kompānijas vainas dēļ, kura izmantoja to vistu parazītu iznīdēšanai. Fipronils ir atļauts izmantošanai veterināros nolūkos, taču ne priekš dzīvniekiem, kuri vēlāk tiks izmantoti cilvēku pārtikas ražošanā.    

Ziņu lente
0