Plānu pārsniegšana: publicēti nodokļu ienākumu dati

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Solidaritātes nodokļa ienākumi demonstrējuši 28% lielu kāpumu, savukārt, kopumā Valsts kasē tika ieskaitīts par 1% vairāk nodokļu, nekā iepriekš plānots

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. No šī gada janvāra līdz augustam Valsts kase saņēmusi 2,71 miljardu erio nodokļos, kas ir par 1% vairāk par plānoto, vēsta The Baltic Course.

Pievienotās vērtības nodokļa ienākumi sastādīja 1,39 miljardus eiro, uzņēmumu ienākumu nodokļi sastādīja 297,15 miljonus eiro. Iedzīvotāju ienākumu nodokļu ienākumi astoņu mēnešu laikā par 4% pārsnieguši ieplānotos un sasniedza 219,19 miljonus eiro.

Akcīzes nodokļa ienākumi valsts kasē sastādījuši 587,65 miljonus eiro, kas ir par 1% vairāk, nekā tika plānots, solidaritātes nodokļa ienākumi sastādījuši 39,69 miljonus eiro (par 28% pārsniegti plānotie ienākumi), savukārt sociālās apdrošināšanas iemaksas sastādīja 1,8 miljardus eiro (par 2% vairāk, nekā plānotie ienākumi).

Молоток судьи - Sputnik Latvija
Neesi samaksājis nodokļus? Gatavo 100 tūkstošus

Premjerministrs Māris Kučinskis atzīmēja, ka šie rezultāti liecina, gan par veiksmīgu politiku ekonomikas attīstības jomā, gan par pirmajiem darba rezultātiem nodokļu iekasēšanas uzlabošanā. "Tendences rāda, ka valdība sasniegs uzstādītos mērķus tautsaimniecības attīstības nozarē," teica viņš.

Aprīlī Pasaules Banka ieteica Latvijai izmainīt nodokļu sistēmu. Saskaņā ar tās datiem, nodokļu ienākumi Latvijas budžetā ir zemāki, nekā citās ES valstīs, un sociālā nevienlīdzība ir augstāka. Nodokļu ienākumu attiecība pret IKP Latvijā sastāda 29%, tas ir par 10% mazāk par vidējo attiecību ES un par 5% mazāk par vidējo rādītāju Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) dalībvalstu vidū.

2016. gadā sociālās apdrošināšanas iemaksu pieaugums sastādīja 7,4%, jeb 175,6 miljonus eiro. Akcīzes nodokļu ienākumi pērn par 4,8% pārsniedza 2015. gada rādītājus. Pievienotās vērtības nodokļu (PVN) ienākumi izrādījās par 6,1% augstāki, nekā 2015. gadā. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ienākumu pieaugums sastādīja vien 0,7%, kas izrādījās mazāk, nekā ieplānots iepriekš.    

Ziņu lente
0