Laika prognoze: nākamnedēļ Latvijā kļūs vēsāks

CC0 / pixabay / Meitene kritušajās koku lapās. Foto no arhīva
Meitene kritušajās koku lapās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamnedēļ kļūs vēsāks visā Latvijā, taču sūdzēties par lietainu un aukstu rudens ir par agru – sinoptiķi sola Baltijas valstīm sausu un siltu septembri.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Iestājis septembris, tātad jau šajās brīvdienās Latvijas iedzīvotāji izjutīs rudens vēsumu, sola sinoptiķi.

Saskaņā ar LVĢMC datiem, valsts centrālajos un austrumu rajonos iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, lai gan šodien valsts teritoriju šķērsos atmosfēras fronte.

Rīga - Sputnik Latvija
Gaidām salu: augusta beigas bez lietus, taču aukstas

Pēcpusdienā no dienvidiem Latvijas teritorijā ienāks jauna nokrišņu zona, tādēļ lietus gaidāms arī valsts rietumu rajonos. Gaisa temperatūra joprojām turas diezgan augsta: +17… +22 grādi.

Brīvdienās laika apstākļi, šķiet, sabojāsies, jo ciklons no dienvidiem atnesīs uz Latviju īslaicīgu lietu — sestdien atsevišķos rajonos nokrišņu daudzums var sasniegt 15-30 mm, kas atbilst lietusgāzēm.

Nokrišņi mitēsies tikai nākamās nedēļas sākumā, apgalvo sinoptiķi.

​Pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš, kura brāzmas Kurzemes piekrastē var sasniegt līdz 15-17 m / s. Gaisa temperatūra naktī kritīsies līdz +10…+15 grādiem, bet dienā termometra stabiņš rādīs +17… +22 grādus.

Nākamās nedēļas laikā kļūs vēsāks visā Latvijā, turklāt atmosfēras spiediens paaugstinās — mazāk lietus, vairāk saules. Naktī termometra atzīme svārstīsies diapazonā +5… +10 grādi, atsevišķos rajonos gaidāmas arī salnas, bet pēcpusdienā būs nedaudz siltāks +14…+18 grādi.

Taču sūdzēties par lietainu un aukstu rudens ir par agru. Ir arī labas ziņas. Piemēram, meteorologs Jānis Trallis, atsaucoties uz Krievijas kolēģiem, informēja, ka septembris Baltijas valstīs var būt silts un pat sausāks, nekā parasti.

Ziņu lente
0