Bezdarba vērtējumā Eiropas statistika atšķiras no Latvijas datiem

© pixabayКалькулятор
Калькулятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eurostat dati liecina, ka bezdarba līmenis Latvijā ir augstāks par vidējo ES un ievērojami pārsniedz rādītāju, ko jūlijā fiksējis Nodarbinātības valsts dienests.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Latvija ieņem 8. vietu Eiropas Savienībā bezdarbnieku skaita ziņā, liecina Eurostat publicētie dati.

Гастарбайтер, архивное фото - Sputnik Latvija
Ar ko var nodarboties viesstrādnieks Latvijā

Eiropas aģentūras jaunākā statistika liecina, ka bezdarba līmenis jūlijā Latvijā sasniedzis 8,5%. vienlaikus augusta sākumā Nodarbinātības valsts dienests informēja par rekordzemu bezdarba rādītāju valstī. NVD dati liecina, ka jūlijā bezdarba līmenis bijis 7,1% apmērā. 

Eurostat dati liecina, ka bez darba Latvijā ir 83 tūkstoši cilvēku, savukārt NVD ziņo par 65 554 cilvēkiem. Eurostat norāda, ka jūlijā bezdarba rādītājs pirmo reizi šogad krities – 0,4 procentpunkti pret 8,9%, kas fiksēti maijā un jūnijā. NVD ziņo, ka bezdarbs Latvijā krītas kopš gada sākuma.

Pie tam ekonomiste, Dienas Biznesa portāla krievu valodā redaktore Olga Kņazeva iepriekš paziņoja Sputnik, ka vismaz 10% iedzīvotāju ir tā saucamie "hroniskie" bezdarbnieki – cilvēki, kuri dažādu iemeslu pēc nevēlas vai nevar atgriezties darba tirgū.

Sastrādājuši

Lietuvā bezdarbs jūlijā sasniedza 7,6%, tāpēc valsts ieņem 9. vietu ES. Dati par Igauniju nav pieejami, ziņo Eurostat. Zemākais bezdarbs Eiropas Savienībā jūlijā reģistrēts Čehijā — 2,9%, augstākais — Spānijā — 17,1%.

Rīgas panorāma - Sputnik Latvija
Eurostat: bezdarbs Latvijā martā sasniedzis 9%

Vidējais bezdarba līmenis ES 2017. gada jūlijā nav mainījies salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi un sastāda 7,7%. Salīdzinājumā ar pērno gadu, rādītājs samazinājies par 0,8 procentpunktiem. Jūlijā ES reģistrēti 18 milj. 916 tūkst bezdarbnieku – par 93 tūkst. vairāk salīdzinājumā ar 2017. gada jūliju un par 1 milj. 928 tūkst. mazāk nekā gadu iepriekš.

Eiropas Statistikas aģentūra informē, ka gada laikā bezdarba līmenis krities visās ES valstīs. Līdera vietu šajā jomā ieņem Horvātija, kur bezdarbnieku skaits krities no 13,2% līdz 10,6%, un Spānija, kur rādītājs krities no 19,6% līdz 17,1%.

Eurostat informēja arī par to, ka bezdarba līmenis ASV jūlijā sastādījis 4,3%. ASV apsteidz tikai trīs ES valstis: Čehija, Vācija (3,7%) un Malta (4,1%).

Ziņu lente
0