Spēcīgs ciklons atnesis plūdus Latgalē

© Foto : pixabayКапли воды
Капли воды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plūdi Latgalē: spēcīgā lietusgāze, kas nenorimst kopš trešdienas rīta, applūdinājusi māju pagalmus un pagrabus, ūdens līmenis upēs nepārtraukti palielinās.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Ciklons, kas ieradies Latvijā no Melnās jūras, atnesis spēcīgu lietu – Latgalē tas nerimst kopš trešdienas rīta. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka līdz pl. 8 no rīta Rēzeknē konstatēti 96 mm nokrišņu – 137% mēneša normas. Dažu pēdējo stundu laikā konstatēta lietusgāzes pastiprināšanās.

Spēcīgs lietus vērojams visā Latgalē, lielākajā daļā Sēlijas un Vidzemes austrumu daļā. Zemāko teritoriju applūšanas rezultātā ūdens nokļuvis līdz māju pagrabiem.

Ūdens līmenis dažās upēs pieaug par 10 centimetriem stundā. No krastiem draud iziet Aiviekste un tās pietekas Vidzemē. Daugavā augsts ūdens līmenis nav gaidāms, jo nokrišņu daudzums upes augšienē nav liels.

Latgalē, Vidzemē un Sēlijas austrumos lietus turpināsies vēl vairākas stundas, un valsts austrumos norims tikai vakarā.

Ceturtdienas rītā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums Rīgā sasniedza 20-21 m/s. Pilsētas centrā konstatētas brāzmas 18 m/s. Par laimi, šāds vējš nespēj nodarīt lielu kaitējumu. Stihija norims tikai vakarpusē.

Ziņu lente
0