Augulis solīja bezprecedenta finansējumu autoceļiem 2018. gadā

© Foto : pixabay / LuidmilaKotMeitene
Meitene - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrija 2018. gadā plāno nodarboties ar vietējo grants ceļu remontu, projekta finansēšanai tiks iztērēti līdzekļi, iegūtie no akcīzes nodokļa iekasēšanas plāna pārsniegšanas pagājušajā gadā.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Satiksmes ministrs Uldis Augulis solīja nākamgad ieguldīt vietējos autoceļos pēdējo 25 gadu laikā rekordlielus līdzekļus, raksta mixnews.lv.

Pēc uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi informācijas, resora vadītājs piektdien iepazinies ar to, kā norit ceļu būvdarbi netālu no Alūksnes, kur maina ceļa segumu.

Укладка асфальта - Sputnik Latvija
Bijušais ekonomikas ministrs ierosina mainīt attieksmi pret ceļiem

Satiksmes ministrs atzīmējis, ka: autoceļu stāvokļi Latvijā šobrīd nevar nosaukt par labu. Pēc viņa teiktā, šo ceļu uzturēšanai iepriekšējos gados bija atvēlēts pārāk maz naudas.

"Nākamgad ir plānots stipri palielināt finansējumu tieši vietējiem grants ceļiem, novirzot tiem 25 miljonus eiro — šie līdzekļi nāk no akcīzes nodokļa iekasēšanas plāna pārpildes 2016. gadā," — uzsvēra Augulis.

Iepriekš Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange apgalvoja, ka sliktais ceļu stāvoklis rada vadītājiem zaudējumus, kuri pārsniedz miljardu eiro, tie veidojas no lielāka laika un degvielas patēriņa un nolietojuma.

Viņaprāt, valsts autoceļiem ik gadu jāatvēlē 720 miljoni eiro: ar šādu finansējumu par desmit gadiem var panākt, ka Latvijas ceļi vairs nebūs sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī.

Kopējais grunts ceļu garums Latvijā ir apmēram 11 tūkstoši kilometru, to remontam tiek piešķirti tikai 10 miljoni eiro gadā.    

Ziņu lente
0