Krievijas inspektori lidos virs Latvijas

© pixabay / FuzzLidmašīnas spārns
Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidojumi notiks ar Krievijas novērošanas lidmašīnu An-30B, uz gaisa kuģa klāja atradīsies Latvijas speciālisti.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Krievijas inspektori veiks novērošanas lidojumus virs Latvijas un Lietuvas teritorijām no 21. līdz 26.augustam, ziņo Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

"Novērošanas lidojumi tiks izpildīti laika periodā no 2017.gada 21. līdz 26.augustam no atklāto debesu lidostām Rīgā un Šauļos ar maksimālo attālumu 800 un 715 kilometrus attiecīgi, " paziņoja Krievijas nacionālā Kodoldraudu mazināšanas centra priekšnieks Sergejs Rižkovs.

Lidmašīnas siluets - Sputnik Latvija
Itālija un ASV izpildīs novērošanas lidojumu virs Krievijas un Baltkrievijas

Lidojumi tiks izpildīti starptautiskā Atklāto debesu līguma ietvaros. Krievijas inspektoru grupa veiks lidojumus ar novērošanas lidmašīnu An-30B saskaņotos maršrutos. Latvijas un Lietuvas pārstāvji atradīsies uz gaisa kuģu klāja un kontrolēs novērošanas aprīkojuma izmantošanas kārtību un nolikumu ievērošanu, kuri paredzēti Līgumā.

1992.gadā parakstītais Atklāto debesu līgums aicina sadarboties starpvalstu uzticības stiprināšanā ar militārās aktivitātes kontroles un ar spēkā esošo līgumu ievērošanas apbruņojuma kontroles nozarē mehānismu pilnveidošanu.

Līgums pasludina atklātu debesu režīmu, kura mērķis ir nodrošināt tā dalībnieku iespēju veikt pārbaudes lidojumus vienam otra teritorijā. Atklāto debesu līguma dalībnieki ir 34 valstis.

Ziņu lente
0