Nacionālās apvienības pārstāvis: Raimonds Pauls sevi apkaunojis divreiz

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasТворческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу
Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības valdes loceklis Jānis Iesalnieks uzskata, ka Raimonds Pauls apkaunojis sevi divreiz, taču tam nepiekrīt pat īstie nacionālisti.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Skandāls ap komponistu Raimondu Paulu nerimstas.

Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs - Sputnik Latvija
VVC izteica pretenzijas Daugavpils deputātam par apsveikumiem krievu valodā

Atgādināsim, ar ko viss sākās: pirms dažām dienām kļuva zināms, ka Valsts valodas centrs saņēmis sūdzību par Paulu – modrais pilsonis Ēriks Daliba paziņoja, ka Ludzas 840 gadu jubilejai veltītajos pasākumos maestro pārgāja uz krievu valodu. "Raimonds Pauls uzrunu Ludzas 840. gadu jubilejā saka krievu valodā. Esam tik tālu? " uzrakstīja Daliba savā Twitter mikroblogā.

Pēc sūdzībnieka viedokļa Raimonds Pauls pieskaita Latviju pie PSRS "draudzīgās" daļas.

Pēc pāris dienām sekoja arī Paula reakcija, kurš paziņoja Nacionālajam ziņu dienestam, ka viņam nav par ko jāattaisnojas, un minēja Intara Busuļa piemēru, kurš izpilda dziesmas krievu valodā.

"Es piedalījos koncertā, kur izpildījām vairākas dziesmas krievu valodā. Vēl es krievu valodā nodevu Allas Pugačovas sveicienus, jo dienu iepriekš tikos ar viņu Rīgā savā izrādē. Kāpēc jūs pievēršat uzmanību tādiem muļķiem? Nu, un tad? Kaut kāds slims cilvēks. Es pat neteicu runu, tas bija tikai apsveikums. Jā, mēs jokojām uz skatuves, dziedājām populāras dziesmas, dažas no tām bija krievu valodā. Kas tur slikts?" teica Pauls.

Kurš kuru apkaunoja?

Varētu jau likties, ka ar šo nepatīkamais incidents varētu būt izsmelts, taču vakar stāsts guva negaidītu turpinājumu.

"Raimonds Pauls izvēlējās sevi apkaunot divkārt… Tā vietā, lai atzītu savu kļūdu," uzrakstīja Twitter viens no Nacionālās apvienības līderiem un Tieslietu ministrijas parlamenta sekretārs Jānis Iesalnieks. Komentārā tika iekļauta ziņa par to, ka Raimonds Pauls nosauca par "slimu" to latvieti, kurš pasūdzējās par viņu Valsts Valodas centrā.

Taču Jāņa Iesalnieka viedoklis, izskatās, nerada viennozīmīgu atbalstu pat īsto nacionālo patriotu vidū. Tā, slavena latviešu publiciste Elita Veidemane diezgan asi izteicās par Nacionālās apvienības pārstāvi.

"Labi zini, ka neesmu "miera" reliģijas cienītājs, tomēr tieši šo pašu iemeslu pēc allaž aicinu atturēties kritizēt citu maestro," — atzīmēja cits komentētājs, Aigars Prūsis.

Neatbalstīja Jāni Iesalnieku arī citi sekotāji.

Ziņu lente
0