Raimonds Pauls komentējis sūdzību VVC par viņa uzrunu krievu valodā

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyRaimonds Pauls
Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists pavēstījis, ka viņam nav iemeslu taisnoties, jo viņš teicis apsveikuma uzrunu, turklāt atgādināja, ka Intars Busulis izpilda dziesmas krievu valodā.

RĪGA, 16. augusts - Sputnik. Latvijas iedzīvotājs, kurš sūdzējies par viņu Valsts valodas centrā ir slims, — šādu viedokli paudis komponists Raimonds Pauls, vēsta portāls NSN.

Sarunā ar aģentūru mūziķis paziņoja, ka viņam nav iemeslu taisnoties, un kā piemēru minēja Intaru Busuli, kurš izpilda dziesmas krievu valodā.

"Es piedalījos koncertā, kur izpildījām vairākas dziesmas krievu valodā. Vēl es krievu valodā nodevu Allas Pugačovas sveicienus, jo dienu iepriekš tikos ar viņu Rīgā savā izrādē. Kāpēc jūs pievēršat uzmanību tādiem muļķiem? Nu, un tad? Kaut kāds slims cilvēks. Es pat neteicu runu, tas bija tikai apsveikums. Jā, mēs jokojām uz skatuves, dziedājām populāras dziesmas, dažas no tām bija krievu valodā. Kas tur slikts?" — bija neizpratnē maestro.

Iepriekš vēstīts, ka Ēriks Dalba sūdzējies Valsts valodas centrā par Paula uzrunu krievu valodā pasākumos, kas veltīti Ludzas 840. gadskārtai.

"Raimonds Pauls uzrunu Ludzas 840. gadu jubilejā saka krievu valodā. Esam tik tālu?" — viņš raksta savā lapā Twitter.

Tāpat viņš uzskata, ka Raimonds Pauls uzskata Latviju par "draudzīgās" PSRS daļu.

Ziņu lente
0